Afbeelding
New York

Dit zijn de mooiste steden ter wereld

28 januari 2020 om 13:40 Partnercontent

Sommige steden zijn mooi van zichzelf, anderen worden juist weer mooi gemaakt door de mensen die er wonen. Wanneer je nog niet zeker weet waar je volgende stedentrip naartoe gaat, of gewoon nieuwsgierig bent naar de mooiste steden ter wereld, dan is deze blog voor jou. Lees dus gauw verder, dan duiken we er meteen in!

New York
Het grote New York is alleen al het bezoeken waard door de vele films en series die er zijn opgenomen. Deze hebben er namelijk voor gezorgd dat bijna iedereen wel een idee heeft van hoe deze stad eruit ziet, maar de werkelijkheid is toch altijd nét even iets bijzonderder. Daarom staat deze stad hoog op het lijstje van mooiste steden ter wereld.

Parijs
De Franse hoofdstad is voor de Fransen erg belangrijk en dat is niet onterecht. De stad heeft een ontzettend rijke geschiedenis, zit bomvol prachtige architectuur en bevat enkele van 's werelds mooiste kunstwerken. Niet voor niets leiden alle Franse snelwegen altijd naar Parijs. Dit is een stad waar je zeker eens geweest moet zijn!

Amsterdam
Een stad die ook zeker niet mag ontbreken op deze lijst. Het is een unieke stad die ondanks de typische architectuur ook vergeleken met de rest van Nederland flink opvalt. Daarnaast is natuurlijk het kanalenrijk een ongekend mooie en bijzondere eigenschap van onze hoofdstad. Bovendien is het een stad in ontwikkeling, waar het steeds drukker wordt en oud en nieuw elkaar ontmoet op steeds meer manieren. Zo is een slimme afvaloplossing noodzaak geworden bijvoorbeeld!

Florence
Florence of Firenze zoals de Italianen deze stad zelf noemen is een prachtig voorbeeld van een stad die goed laat zien hoe mooi een land is. Gelegen in het prachtige en aangename klimaat van Toscane laat deze authentiek Italiaanse stad alles zien wat het land mooi maakt. Mooie uitzichten, lekker eten en veel gezelligheid. Kortom: la dolce vita! Daarom verdient deze stad zeker een plaats in ons lijstje met mooiste steden ter wereld.

Dat zijn onze favoriete steden ter wereld
Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie steden te vinden, maar ergens moesten keuzes worden gemaakt. Kun je je een beetje vinden in deze lijst of had je zelf hele andere keuzes gemaakt? We kunnen ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat steden op andere continenten ook een plekje verdienen op deze lijst. Uiteindelijk ligt schoonheid altijd in het oog van de aanschouwer en zal iedereen een andere mening hebben over de steden van de wereld!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie