Afbeelding
Politie Amersfoort

Drugsdealer (19) gaat opnieuw in de fout

28 januari 2020 om 13:38 Misdaad

AMERSFOORT Een tiener uit Amersfoort is voor de tweede keer opgepakt voor het handelen in cocaïne. Tegen hem is dinsdagmiddag twaalf maanden cel geeist. Het onderzoek naar de verdachte is gedaan door een speciaal politieteam, dat zich richt op jonge daders in de cocaïnehandel.

door Jeroen van der Veer

De verdachte was vorig jaar ook al eens veroordeeld voor cocaïnehandel en na zijn vrijlating werd duidelijk dat hij zich opnieuw bezig hield met handel. De politie besloot hem daarom af te luisteren via tapgesprekken en er vonden er pseudokopen plaatst. 

Op 30 oktober kon de verdachte op heterdaad worden aangehouden, waarbij duidelijk werd dat hij enkele telefoons, contant geld en bolletjes heroïne en cocaïne bij zich. In zijn woning werd dure merkkleding, een groot bedrag aan contant geld, een weegschaaltje en heroïne en cocaïne gevonden. ,,De officier van justitie vond hiermee bewezen dat de jongen zich schuldig had gemaakt aan de handel is cocaïne en het witwassen van de criminele winst", staat te lezen in een persbericht van het Openbaar Ministerie. 

Direct na de aanhouding is er een gesprek geweest met de gezinsleden. Deze gesprekken worden voortgezet door de lokale jongerenwerker met als doel het gezin ondersteuning te bieden en te voorkomen dat anderen het voorbeeld van de verdachte volgen. Daarom moet er volgens de officier een straf volgen die andere weerhoudt dit pad op te gaan.

Aangezien de verdachte niet bereid was om begeleid te worden door Reclassering, eiste de officier van justitie enkel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden. Ook vroeg hij de rechtbank de scooter waarmee de handel werd gedreven, het contante geldbedrag, telefoons en dure merkkleding af te pakken.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie