Marca Hanegraaff, trainer mindfulness
Marca Hanegraaff, trainer mindfulness Jette Visser

Mindfulness voor kinderen en jongeren in Hoogland

28 januari 2020 om 10:24 Zorg Deel je nieuws

Op maandag 3 februari starten er weer mindfulnesstrainingen in Hoogland voor kinderen en jongeren.

Mindfulness voldoet aan de behoefte om fysiek en geestelijk tot rust te komen in de veeleisende tijd waarin we leven. Kinderen hebben het vaak druk, net als volwassenen. Ze zijn moe, snel afgeleid, onrustig, onzeker. Veel kinderen hebben soms wel 10 ballen in de lucht. De “aanknop”doet het wel maar de “pauzeknop”  kunnen ze niet meer vinden.

Mindfulness is geschikt voor elk kind dat het fijn vindt zijn hoofd vol gedachten tot rust te brengen, gevoelens wil voelen en leren begrijpen of zich beter wil leren concentreren. Het is ook geschikt voor elk kind dat behoefte heeft aan zelfvertrouwen en het mogen zijn zoals hij is. Veel kinderen zijn onzeker over zichzelf, vinden zichzelf niet goed of leuk genoeg. Ze piekeren, worstelen met hun zelfbeeld en reageren hierop met zich terug te trekken of juist op te vallen, met pleasen of alleen aan zichzelf te denken; met pesten of stoer doen.

Kinderen, leerkrachten en ouders zijn doorgaans enthousiast en merken effecten zoals meer rust thuis en op school, betere concentratie en meer openheid. Kinderen worden aardiger voor zichzelf en anderen; ze krijgen meer zelfvertrouwen en hebben minder snel een oordeel klaar.

Kids & Mindfulness organiseert 8- tot 10-weekse trainingen, waarbij de kinderen in kleine groepjes leren “aandacht ontwikkelen”, gedurende 1 uur per week op een vaste dag en tijd.

De volgende trainingen starten (bij voldoende aanmeldingen) op maandag 3 februari:

14.35-15.35 uur: 10 en 11 jaar (groep 7 en 8)

15.45-16.45 uur: 14 en 15 jaar

17.00-18.00 uur: 8 en 9 jaar (groep 5 en 6)

Als geen ander weet Marca Hanegraaff, kinder- en jongerentrainer, welke positieve effecten het beoefenen van mindfulness kan hebben. Naast kindertrainer is zij muziekdocent en solozangeres (klassiek sopraan). Als solozangeres kampte zij vroeger met stress vóór optredens, slapeloze nachten, spanning tijdens een optreden en angst voor het oordeel van het publiek over haar prestaties. Sinds zij mindfulness beoefent, behoren slapeloze nachten en stress tot het verleden en kan zij met veel plezier en ontspannenheid op het podium staan.

Omdat zij graag en veel met kinderen werkt, ontstond de wens om, dat wat zij geleerd heeft met mindfulness, door te geven aan kinderen. In haar eigen praktijk “Kids & Mindfulness” geeft zij nu met veel plezier kindertrainingen. Meer info en opgave: www.kidsmindfulness.nl / 06-27197632.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie