Kinderen beeldhouwen met speksteen
Kinderen beeldhouwen met speksteen Antoinette Elsinga

Gaat juf of meester staken: beeldhouwen met speksteen

28 januari 2020 om 07:49 Nieuws Deel je nieuws

Gaat jouw juf of meester staken op donderdag 30 en vrijdag 31 januari? Dan kun je nu in het Atelier komen beeldhouwen met speksteen!

Omdat het anders is dan het vakantieprogramma kun je op deze dagen ook meelunchen!

We hebben in de ochtend een workshop van 2,5 uur. Hier ga je lekker uit een leuke steen jouw vorm halen. Na 1,5 uur vijlen gaan we polijsten en aan het einde van deze workshop ga je met een mooi beeld naar huis.

Echter kun je er ook voor kiezen dat je aan een grotere steen wilt werken en dan start je in de ochtend aan jouw beeld en ga je niet polijsten in de ochtend.

In de middag hebben we een workshop van 4 uur. Hier heb je een grotere steen dan in de ochtend en ga je 3 uur vijlen waarna je gaat polijsten zodat je na 4 uur met een mooi beeld naar huis gaat.

Ben je in de ochtend met een grote steen gestart dan kun je hier in de middag mee verder gaan. Uiteraard kunnen we samen een broodje eten!

De ochtend is van  9:00 – 11:30 uur.
De middag is van 13:00 – 17:00 uur.

Ervaring is niet nodig. Het verschil zit in de grote van de steen en wat het kind ermee wil. Heb je een echt knutselkind kan de 4 uur leuk zijn, heeft het kind wel interesse voor knutselen maar kan niet al te lang achtereen werken is 2,5 uur perfect. Leeftijd zegt niet alles een kind van 4 kan soms beter vijlen dan een kind van 12.

Het bewerken van het stuk speksteen gaat in stappen. De eerste stap is het zien van de vorm van de steen. Wanneer deze helder is kan er een begin gemaakt worden met het raspen. Als de vorm er is, kan er gepolijst gaan worden met schuurpapier. Tenslotte wordt het stuk speksteen in de was gezet voor een mooie glans.

Investering

De investering voor deze creatieve kennismaking in de ochtend is € 16,95 en de vakantieworkshop in de middag is € 27,95 per kind. Dit is inclusief de steen, gebruik van materiaal en wat te drinken.

Als je een broodje meeneemt kunnen we samen eten, de investering is € 7,50 per kind.

www.selenietkunst.nl / info@selenietkunst.nl / 06 283 83 275

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie