Afbeelding
Dierenbescherming Amersfoort

Kat verstopt onder motorkap; oortjes worden geamputeerd

27 januari 2020 om 17:19 Dieren

AMERSFOORT Op de Schans in Hoogland is vrijdag 24 januari een zwaargewonde kat onder de motorkap van een auto aangetroffen. Het diertje is zo verslechterd, dat een operatie noodzakelijk is. Hierbij zullen haar oortjes worden geamputeerd. 

door Jeroen van der Veer

De kat liep al enkele dagen in Hoogland rond en was duidelijk niet in goede gezondheid, schrijft Dierenbeschermingscentrum Amersfoort op Facebook. Een oplettende vinder zag het diertje onder de motorkap en bracht haar naar de dierenarts.

,,Het lijkt erop dat ze plaveiselcelcarcinoom (vorm van huidkanker) heeft", aldus de dierenbescherming. ,,Omdat ze hier veel last van heeft krijgt ze pijnstilling en extra veel liefde en aandacht. Op dinsdag 28 januari zal ze worden geopereerd en worden haar oren geamputeerd. Duimen dus dat deze operatie helemaal goed zal gaan en dat ze erna geen last meer heeft van de huidkanker."

Als het diertje weer is opgeknapt, en de eigenaar meldt zich niet, zal het katje herplaats worden. 

DONEER-ACTIE De dierenbescherming is een doneer-actie gestart om de ingreep te bekostigen. De kosten hiervan zijn 500 euro en dit bedrag was maandagmiddag om 17.25 uur al opgehaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie