Afbeelding
Berend Schotanus

Amersfoorter koopt stationsbord voor 1050 euro

24 januari 2020 om 19:52 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het heeft Amersfoorter Nico Meijer 1050 euro gekost, maar dan is hij sinds vandaag wel de trotse eigenaar van het oude stationsbord van Amersfoort. De NS-medewerker kocht het bord op de veiling van 3FM Serious Request en kreeg het vrijdag uitgereikt door ProRail-regiodirecteur Kees Rutten op station Amersfoort Centraal. 

door Jeroen van der Veer

Nog niet zo lang geleden werd station Amersfoort omgetoverd tot Amersfoort centraal. Voor die naamswijziging moesten ook de stationsborden worden vervangen. Dat gebeurde tegelijkertijd met de goededoelenactie van 3FM Serious Request, waarin de dj's allerlei objecten veilen voor het goede doel: het Rode Kruis.

ProRail besloot een van de oude stationsborden ter veiling aan te bieden en na een spannend verlopen opbieden kwam Nico Meijer als winnaar uit de bus, laat de ProRail vrijdagmiddag weten.

De nieuwe eigenaar, Nico Meijer, werkt al twintig jaar voor de spoorwegen en woont in Amersfoort. Het bord krijgt een speciale plek in Nico's museum. ,,Een klein kamertje bij mij thuis waarin ik allerlei curiosa heb staan," zegt Meijer tegen ProRail. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie