deelnemende muzikanten van het Songwriters Gilde
deelnemende muzikanten van het Songwriters Gilde niet bekend

Lustrumconcert Songwriters Gilde Amersfoort

24 januari 2020 om 09:12 Muziek Deel je nieuws

Het begon uit verbazing: zoveel singer-songwritertalent in de stad, maar geen plek of netwerk dat ze bindt. Om dit te veranderen, werd in 2014 het Songwriters Gilde Amersfoort opgericht. Op zondagmiddag 2 februari viert de harde kern van dit netwerk het lustrum met een concert in de Mannenzaal.

Die middag bieden singer-songwriters JaneLynn, Mijke Breepoel, Marijn van Muijen en het duo The Mockingbirds de luisteraar een greep uit hun werk. Speciaal voor deze middag gaan de artiesten ook muzikale samenwerkingen aan, waarmee ze laten zien waar het Songwriters Gilde Amersfoort voor staat: het bieden van een platform en netwerk, van waaruit mooie dingen kunnen ontstaan.

Het idee voor de oprichting van het gilde kwam in 2014 van JaneLynn (echte naam Miranda van ’t Hof) en Mijke Breepoel, die elkaar kenden van het conservatorium in Enschede. Op maandag 3 februari 2014 organiseerden zij een eerste bijeenkomst, in het café van Theater De Lieve Vrouw. Vijf jaar later is dit uitgegroeid tot een maandelijkse open mic in Café Miles, waar Marijn van Muijen en The Mockingbirds inmiddels ook drijvende krachten achter zijn.

Het concert begint op zondag 2 februari om 14.00 uur, de deur gaat open om 13.30 uur. Het evenement duurt naar verwachting tot 16.00 uur, tussendoor is er een pauze. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop, en zijn te reserveren door een mail te sturen naar songwritersgilde@gmail.com. Aan de deur kaarten kopen kan ook, mits beschikbaar: toegang is dan 12,50 euro.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie