Energie-avond voor inwoners van Eemland

24 januari 2020 om 07:31 Nieuws Deel je nieuws

De Vereniging Eemland300 wil graag met inwoners van Eemland in gesprek over de voors en tegens van windmolens en zonneweides. Daarom organiseert deze vereniging op donderdag 6 februari 2020 van 19.30-22.00 uur een informatie- en discussieavond over duurzame energieopwekking in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort. Hoe kunnen we genoeg duurzame energie opwekken, terwijl we tegelijk de waardevolle natuur en landschappen van Eemland beschermen?

De Amersfoortse wethouder Duurzaamheid Astrid Janssen geeft een aftrap voor de discussie. Gerben de Vries van de Natuur en Milieufederatie Utrecht vertelt over de energieopgave voor de regio en over de dilemma’s als het gaat over duurzame energieopwekking in Eemland. Daarna gaan de deelnemers in gesprek met Gerben de Vries van de NMU, met Gradus Lemmen van Natuurmonumenten en met Zita van Aggelen, vertegenwoordiger van de energiecoöperaties in de regio Amersfoort.

Met het oog op de catering vragen de organisatoren of belangstellenden zich willen aanmelden via email: communicatie@eemland300.nl, onderwerp ‘energie’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie