Afbeelding
Pixabay

Amersfoort centraal in nationale tv-actie SOS Koala

23 januari 2020 om 19:59 Dieren

AMERSFOORT Amersfoort staat zaterdag 25 januari centraal in de speciale tv-actie SOS Koala. NPO Zapp houdt samen met de KRO-NCRV de tv-actie voor de miljoenen bedreigde dieren in Australië. 

Bekende gezichten zoals acteur Niek Roozen en presentatoren Annemar Zwart, Tim Senders en Janouk Kelderman strijden live tijdens de uitzending van 9.00 en 12.00 uur op verschillende locaties in Amersfoort tegen elkaar om zo veel mogelijk geld op te halen voor koala's. De startlocatie is op de Hof in Amersfoort.

Zapp Your Planet is een jaarlijkse actie van NPO Zapp om kinderen bewuster te laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor bedreigde diersoorten zoals haaien, orang-oetans en olifanten. Nu vraagt Zapp Your Planet aandacht voor de wilde dieren in Australië die al maanden getroffen worden door de hevigste bosbranden uit hun geschiedenis.

Kijk hier voor meer informatie over de actie.

Tot nu toe is al ruim 10 miljoen hectare verwoest; een gebied van meer dan 2,5 keer de oppervlakte van Nederland. Al bijna 30 mensen zijn omgekomen. Ook voor de wilde dieren van Australië betekent de vuurzee een enorme ramp: naar schatting 1 miljard dieren zijn omgekomen. Soorten als kangoeroes, koala's en mierenegels verliezen hun thuis en kunnen nergens anders heen. Met man en macht wordt gewerkt om de branden te stoppen, maar als de vuren geblust zijn, moet er ook nog worden hersteld wat vernietigd is. 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie