* Archieffoto ter illustratie
* Archieffoto ter illustratie Politie Amersfoort

Mishandelde DJ krijgt helpende hand toegereikt door stadsgenoot

23 januari 2020 om 17:59 Maatschappelijk

AMERSFOORT De Amersfoortse Brian Rijerkerk werd twee weken geleden in de binnenstad van Amersfoort ernstig mishandeld en Abdel Ziamari wil zijn stadsgenoot een helpende hand bieden. De eigenaar van AmersfoortBJJ geeft lessen in Jiu Jitsu en hoopt de 23-jarige zelfverdedigingslessen te kunnen geven.

door Jeroen van der Veer

In de nacht van 10 januari op 11 januari liep Rijerkerk op de kruising van de Lavendelstraat en Havik, toen hij uit het niets een klap kreeg en vervolgens werd mishandeld. De twintiger liep hierbij diverse breuken op en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Op Facebook roept Rijerkerk, die DJ in Amersfoort en omstreken is, getuigen op zich te melden. ,,Laten we ervoor zorgen dat dit soort mensen de straf krijgen die ze verdienen."

Dit bericht is ook gelezen door Amersfoorter Ziamari. ,,Je bent bij ons op de mat welkom voor zelfverdedigingslessen", schrijft de Amersfoorter, die na 33 operaties een JiuJitsu-school begon (dit indrukwekkende verhaal leest u hier) en daarmee veelvuldig in de media kwam. ,,Dit bied ik kosteloos voor je aan na zo een laffe daad. Ik hoop dat je snel herstelt en de draad weer kunt oppakken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie