Afbeelding
Ted Walker

D66: 'Amersfoort moet legale wietkwekerijen krijgen'

23 januari 2020 om 15:16 Maatschappelijk

AMERSFOORT Als het aan de D66 ligt, komen er in Amersfoort legale wietkwekerijen. Het experiment moet duidelijk maken of het mogelijk is om coffeeshops legaal te voorzien van op kwaliteit gecontroleerde hennep in een gesloten coffeeshopketen. Daarnaast wordt gekeken wat het effect daarvan zou zijn op de openbare orde en volksgezondheid. 

door Jeroen van der Veer

Eerder werden tien aangemelde gemeentes aangewezen om deel te nemen aan deze proef. In Amersfoort bleek er niet genoeg draagvlak te zijn en daarom behoorde onze gemeente toen niet tot de aangewezen steden. 

Nu de gemeente Drimmelen niet meedoet en het lastig blijkt om locaties te vinden, denkt D66 dat Amersfoort zich moet aanmelden. ,,Ook zien wij het reguleren van softdrugs als een oplossing in de toekomst tegen de war on drugs", laat Tyas Bijlholt als toelichting op zijn schriftelijke vragen weten.

,,Als D66 zijn we blij dat er in Amersfoort nu zeven coffeeshops een vergunning hebben gekregen en dat de aanpassing in het beleid van 2016 effect heeft. D66 Amersfoort ziet een toekomstbeeld waar ook deze coffeeshops door middel van een wietkwekerij in Amersfoort kunnen worden bevoorraad. Zo ver is het nog niet, eerst moet het wietexperiment worden uitgevoerd in Nederland."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie