For Sama
For Sama De Lieve Vrouw

Inspirerend nagesprek bij ‘For Sama’

23 januari 2020 om 12:24 Film Deel je nieuws

Bij de vertoning van ‘For Sama’ op maandag 27 januari om 18.30 uur komt Rania Abuhalaweh voor een bijzonder nagesprek naar ons theater. Rania is afkomstig uit Jordanië en werkt bij de NVA (het centrum voor integratie en participatie in Amersfoort). Ze werkt onder meer met vele uit Aleppo afkomstige nieuwe Amersfoorters en vertelt o.a. over het Aleppo van voor het conflict dat in schril contrast staat met het Aleppo dat in de film wordt belicht. Tijdens het nagesprek kun je ook al je vragen bij haar kwijt.

In ‘For Sama’ zie je hoe regisseur Waad al-Kateab met haar eigen camera in haar ene hand en haar babydochter Sama op de arm de gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en de stad Aleppo filmt. Ze maakte deze film maakt ze voor haar dochter Sama om haar te kunnen laten zien met welk dilemma zij en haar man constant worstelden: vluchten voor de veiligheid van hun dochter? Of blijven om vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen? Een indrukwekkende blik van binnenuit op Syrië.

‘For Sama’ won in Cannes de prijs voor Beste Documentaire en is genomineerd voor een Oscar. Ook de Nederlandse pers is onder de indruk van deze ontroerende en hartverscheurende getuigenis: ????? “Een oorlogsfilm en een liefdesbrief: iedereen zou dit moeten zien” - Trouw

Bestel je tickets via deze link:

https://tickets.lievevrouw.nl/nl-NL/Show/Details/For-Sama-27-jan-48327

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie