Tijdens de opleidingen krijgen leerlingen voor vijf dagen per week betaald.
Tijdens de opleidingen krijgen leerlingen voor vijf dagen per week betaald. Lomans

Aan de slag bij Lomans Academy

22 januari 2020 om 15:19 Zakelijk

AMERSFOORT Lomans Totaalinstallateur start een eigen MBO opleidingsprogramma: De Lomans Academy. Het familiebedrijf biedt leerlingen de kans om binnen de Lomans-organisatie een MBO diploma niveau 2 of 3 te behalen in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar niveau 4.

De Amersfoortse installateur kent en ervaart het gebrek aan goed geschoold technisch personeel. Om de installatiesector verder te kunnen blijven ontwikkelen is het cruciaal om jongeren te enthousiasmeren en deskundig op te leiden voor een baan in de techniek. Daarbij is het vooral een uitdaging om voldoende jonge instroom te houden vanuit de diverse opleidingen. Lomans vindt het belangrijk dat leerlingen tijdens hun opleiding op alle gebieden ervaren hoe veelzijdig het technische vak is. Met deze visie gaat het familiebedrijf leerlingen vanaf september 2020 zelf opleiden. Met een brok aan ervaring, het certificaat 'erkend leerbedrijf' en de titel 'Topcoach van het jaar 2019' heeft Lomans een goede naam opgebouwd als technisch praktijkopleider.

Lomans Totaalinstallateur leidt technici zélf opTijdens de opleidingen krijgen leerlingen voor vijf dagen per week betaald, waarvan ze vier dagen ervaring opdoen in de praktijk en één dag les krijgen. Door samen te werken met MBO Amersfoort is de installateur in staat om volledige MBO opleidingen aan te bieden. Alle lessen vinden daarbij plaats op de Lomans vestiging, waardoor de leerlingen in een praktijkomgeving les krijgen en met veel aandacht begeleid kunnen worden. Saaie lesdagen zijn hiermee verleden tijd; het bedrijf zorgt dat de theoriedagen zoveel mogelijk gecombineerd worden met de praktijk. De technische vakken worden gegeven door ervaren en gecertificeerde Lomans-docenten. MBO Amersfoort ondersteunt door het verzorgen van onder andere de algemeen vormende- en theorievakken, examineringen en lesprogramma's.

Het rasechte Amersfoortse bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar en werkt met ongeveer driehonderd medewerkers vanuit de vestigingen in Amersfoort en Capelle aan den IJssel. In een eeuw is het bedrijf uitgegroeid van een elektronicawinkel tot totaalinstallateur en behoort het tot de vijftig grootste installatiebedrijven van Nederland. Dat Lomans een familiebedrijf is, vormt na honderd jaar nog steeds de rode draad in de bedrijfsvoering. De installateur behoudt en stimuleert de kampioensmentaliteit onder haar medewerkers én leerlingen door continu te blijven verbeteren. Als professioneel lerende organisatie kent Lomans een sterke leercultuur. Binnen iedere positie van het bedrijf zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden. Met iedere medewerker wordt een individueel trainings- en/of scholingsprogramma opgesteld. Lomans werkt voor eindklanten als EndemolShine Nederland, Talpa, Westergasfabriek, PostNL, DHL en ABN AMRO.

Leerlingen die interesse hebben voor een baan in de techniek zijn welkom op één van de informatieavonden die plaatsvinden op 30 januari en 18 februari 2020.
Aanmelden daarvoor kan via de website www.lomans.nl, waar ook meer informatie over de Lomans Academy te vinden is.
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie