,,Nu zit ik hier met een tevreden gevoel, zonder dat ik denk dat ik minder had moeten bieden
,,Nu zit ik hier met een tevreden gevoel, zonder dat ik denk dat ik minder had moeten bieden", zegt Marcus. Foto Rinus van Denderen

Stephan Marcus en Marielle Govers: 'Nog aan het bijkomen van alle welkomstgroeten'

22 januari 2020 om 17:05 Zakelijk

AMERSFOORT Stephan Marcus en Marielle Govers ontmoeten elkaar als ze, los van elkaar, in de binnenstad wonen, maar al gauw begint het te kriebelen. Samen met Govers' zoon Hugo verhuizen ze naar het Leusderkwartier.

Charella Hulsbosch

In de altijd gezellige Edisonstraat spreken we het stel, dat nog aan het bijkomen is van alle lieve welkomstgroeten. Het zijn er zelfs zoveel dat ze hebben besloten iedereen uit te nodigen voor een buurtborrel. ,,We hebben zoveel kaartjes en bloemen gehad. We willen de mensen achter de deuren echt leren kennen", vertelt Marcus.

Over leren kennen gesproken. Marcus en Govers ontmoeten elkaar bij Kafé van Zanten. ,,Ik woonde in de Bloemendalsestraat en zei toen tegen hem: 'Ik woon in het leukste straatje van Amersfoort', maar hij zei: 'Daar woon ik al', de Krommestraat wordt natuurlijk ook zo genoemd", vertelt Govers lachend. ,,Toen bleek dus dat we allebei in de binnenstad woonden en nog dicht bij elkaar ook. Blijkt maar weer dat de binnenstad groot lijkt, maar toch vrij klein is", aldus Marcus. Die ontmoeting is inmiddels ruim een jaar geleden en langzaamaan vinden ze het tijd voor de volgende stap. Wanneer het stel gaat kijken waar ze kunnen samenwonen, komen ze erachter dat beide binnenstadswoningen zo hun voor- en nadelen hebben. Ze besluiten op zoek te gaan naar een hele nieuwe woning.

,,Ons wensenlijstje was niet lang. We willen wel dicht bij de binnenstad en het liefst met tuin. Maar met ons waren heel veel mensen op zoek naar dit type huis", vertellen ze. Via Marcus komen ze uit bij Telman en Van Leeuwen makelaars. Zij verkopen eerder een huis voor hem en ook zijn huis aan de Krommestraat weten ze in no time te verkopen. ,,We zijn toen om de tafel gaan zitten met de vraag of ze ons konden helpen aan een nieuw huis, het liefst met niet te veel achterstallig onderhoud."

Stel verhuisde van de binnenstad naar het Leusderkwartier

AUTHENTIEK Samen met de makelaar bezichtigen ze een paar huizen, optrekjes die stuk voor stuk in de smaak vallen. ,,De makelaar had echt goed door welke huizen bij ons passen. Uiteindelijk kwamen we bij deze terecht en dat was wel even zweten hoor", zegt Marcus lachend. Ze vallen voor de authentieke details in het huis. De paneeldeuren, sierlijsten, granito vloer en het tegelwerk in de gang zijn favoriet. Maar ze zijn niet de enigen. Met twintig anderen mogen ze het stulpje bezichtigen. Uiteindelijk blijven er nog drie geïnteresseerden over.

In deze tijden van stress in de woningmarkt vindt het stel het vooral fijn dat de makelaar al die tijd het hoofd koel heeft gehouden. ,,Ze luisteren echt en geven ook goed aan tot welke hoogte het reëel is om te bieden, want op een gegeven moment doe je jezelf tekort." Het is nu iets meer dan een half jaar geleden dat het koopcontract is ondertekend. Marcus en Govers zitten in de uitbouw met uitzicht op de diepe tuin. Aan het huis zelf hebben ze niet veel hoeven doen. De muren hebben een verfje gekregen, de badkamer is nieuw en de zolder is verbouwd.

Het centrum is op loopafstand, maar nu ze hier wonen hebben ze iets anders ontdekt. ,,We kwamen erachter dat we heel dicht bij Nimmerdor zitten, dat is echt om de hoek. Vorige week hebben we onze wandelschoenen aangetrokken en dan loop je vanaf hier zo het bos in." De oud-binnenstadbewoners kijken terug op een mooie tijd in de stad, maar het Leusderkwartier heeft ook zo zijn voordelen. ,,We hebben nu de luxe dat we onze auto voor de deur kunnen parkeren. Ze raden iedereen die nu wil verhuizen aan een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Marcus: ,,Ik denk dat je zonder aankoopmakelaar met kennis van de huidige markt op dit moment bijna geen kans maakt. Misschien kun je wel iets kopen, maar dan twijfel je achteraf of je te ver bent gegaan. Nu zit ik hier met een tevreden gevoel, zonder dat ik denk dat ik minder had moeten bieden."

Dit verhaal werd u aangeboden door Telman & Van Leeuwen Makelaars.

Aan het huis zelf hebben ze niet veel hoeven doen.
,,In het Leusderkwartier zijn ook meer parkeerplekken dan in het centrum.
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie