2020 voorspellingen (slot)

22 januari 2020 om 10:30 Column

,,Wat ben jij een heerlijke fantast!" of "Waar haal je het vandaan!" en "Hoe verzin je het!" waren zomaar een paar reacties in mijn mailbox. Als lezers dan ook nog gaan bellen naar café-restaurant De Noot in Hoogland om kaartjes voor topgitarist Eric Clapton te bestellen of eigenaresse Saskia Sanderink gaan mailen dat ze het optreden nergens op hun website kunnen vinden wordt het tijd om met deze volstrekt uit de lucht gegrepen voorspellingen te stoppen.

Dus vooruit, nog één keer een paar fabelachtige voorspellingen voor 2020. Het jaar waarin afgedankte kerstbomen netjes bij dierentuin en Rova worden afgeleverd, niet meer lukraak op straat worden gedumpt. Het jaar dat alle bushokjes heel blijven, straten keurig schoon worden gemaakt door bewoners, burgemeester Lucas Bolsius er niet meer 's-nachts uit hoeft om geschrokken buurtbewoners gerust te stellen. Het jaar waarin wethouder Cees van Eijk roze lopers gaat bestellen om ze uit te rollen in onze Keistad om zo de LHBTI-gemeenschap een hart onder de riem te steken. Het jaar dat wethouder Hans Buijtelaar bij AC-columniste Nienke Gorter (Enzofoort) op de koffie gaat naar aanleiding van haar stukkie over de ijsbaan op het Eemplein. Buijtelaar gaat kijken of er een budgetje vrijgemaakt kan worden. IJsbaanexploitant André van Gelderen gaat als blijk van waardering het ijsbaancomplex omdopen tot 'BuijtelaarBaan'.

Wethouder Kees Kraanen houdt zo'n goed gevoel over aan bomen planten dat hij de gemeenteraad toestemming vraagt om nog eens 25.000 bomen te mogen planten. Er komt ook een 'KraanenKastanje' in Schothorst. Stichting Das & Boom is zo in haar nopjes met dit besluit dat ze overwegen om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 VVD te stemmen. De lucht boven Amersfoort wordt zo schoon dat gezinnen uit het hele land besluiten naar Amersfoort te verhuizen. De bouw van biomassacentrales wordt per direct gestaakt. Dit jaar gaat de stad naar 200.000 inwoners.

Projectontwikkelaar Schipper Bosch besluit meer gebouwen, waaronder het gemeentehuis, te kopen om ze om te bouwen tot woningen. Door deze enorme stijging van het inwonersaantal floreert onze stad als nooit te voren. Theaters Flint, De Lieve Vrouw en Fluor varen er wel bij. Kunnen in 2020 hun eigen broek ophouden. Er gaan in 2020 Michelinsterren naar restaurants Merlot en Dara. Uw stukkiesschrijver, tevens groot fantast, gaat in dit nieuwe jaar niet meer zo uit het melkpak drinken. Schenkt het, tot grote tevredenheid van mevrouw de Keijzer, voortaan in een glas. IPhones van raadsleden worden voor elke raadsvergadering ingeleverd bij de griffie zodat ze niet meer door hun oplichtende schermpjes worden afgeleid. Uw stukkiesschrijver, tevens jolig liegbeestje, gaat de uitdaging aan om in de maand februari geen alcohol te drinken. Jullie raden het al, ook dit is onmiskenbaar een waardeloze voorspelling voor 2020!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie