Afbeelding
Lijnrechter

De voorspellingen voor speelronde 17 in de Eredivisie

12 december 2019 om 15:44 Partnercontent

Nog een paar speelronden en de winterstop is in Nederland aangebroken. Voordat dit het geval is, moet eerst speelronde 17 nog gespeeld worden. Op papier beloven de wedstrijden tijdens dit weekend veel goeds, voornamelijk op zondag zullen er meerdere prachtige wedstrijden worden gespeeld. Hieronder kun je lezen wat de bookmakers voorspellen voor deze speelronde. Voor meer informatie hierover kun je kijken op bookmakers in Nederland.

Vrijdag
Op vrijdag ontvangt SC Heerenveen in eigen huis Willem II. Beide teams staan enigszins verrassend in de subtop van de Eredivisie. Momenteel staat Willem II op de vierde positie, maar nummer 5 Heerenveen kan deze plek overnemen met een overwinning in het Abe Lenstra Stadion. De bookmakers verwachten dat dit zal gebeuren, zij zien de Friese club als de favoriet in het onderonsje met Willem II. 

Zaterdag
Op zaterdagavond hebben we eerst ADO tegen Groningen, twee teams die niet echt in vorm zijn. Bij ADO gaat het zelfs ronduit slecht. Coach Alfons Groenendijk is opgestapt en de strijd tegen degradatie verloopt niet bepaald voorspoedig. De gokkantoren zien tegenstander Groningen dan ook als favoriet. Ook VVV Venlo tegen PEC Zwolle is een wedstrijd tussen twee clubs uit de onderste regionen van de Eredivisie. VVV staat vijftiende, terwijl PEC zestiende. Met een overwinning gaat de Zwolse vereniging over de Limburgers heen, maar dit zien de bookmakers niet gebeuren.

Tegelijkertijd met VVV-PEC begint ook Fortuna Sittard tegen RKC Waalwijk, weer twee clubs uit het rechterrijtje van de competitie. RKC staat zelfs laatste met maar 8 punten, terwijl Fortuna de veertiende plek bezit met 15 punten. Fortuna speelt thuis en wordt dan ook als de favoriet gezien, alhoewel de bookmakers RKC zeker kans geven. Zaterdagavond wordt afgesloten met Twente tegen Vitesse, ook twee teams die niet echt in vorm zijn. Voornamelijk Vitesse is bezig aan een slechte reeks, maar toch zien de gokkantoren de Arnhemse club als de favoriet tegen Twente Enschede.

Zondag
Zondag is de dag van de topploegen, maar er wordt begonnen met Emmen tegen Sparta. Beide teams zijn bezig aan een mindere reeks, dus de bookmakers verwachten een spannende wedstrijd. Toch is Sparta een lichte favoriet. Hierna zal Feyenoord-PSV beginnen. Feyenoord heeft al een tijdje niet verloren, terwijl PSV juist net weer begint te winnen. Een ontzettend spannende wedstrijd volgens de bookmakers, zij kunnen dan ook niet een echt een gedoodverfde winnaar bepalen. 

Dit kunnen zij wel bij de volgende topper tussen AZ en Ajax. Alhoewel de club uit Alkmaar bezig is aan een waanzinnig seizoen, kan het volgens de bookmakers niet winnen van kampioen Ajax. Dit is enigszins verrassend, aangezien Ajax net twee keer op rij heeft verloren en uit moet tegen AZ. Tegelijkertijd met deze topper begint Heracles tegen Utrecht, twee teams die niet echt constant zijn te noemen. De gokkantoren kunnen dan ook niet een echt een favoriet aanwijzen, spannend!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie