653804_00hogeschoolutrecht.jpg
653804_00hogeschoolutrecht.jpg BDU

Gemeente moet miljoen euro betalen aan Hogeschool Utrecht

20 januari 2020 om 13:15 Politiek

AMERSFOORT Als gevolg van een uitspraak van de rechter moet Amersfoort een boete van 1.029.180 euro aan planschade plus bijkomende proceskosten betalen aan de Hogeschool Utrecht.

Reden hiervoor is dat de gemeente in 2013 de kantoorbestemming heeft weggenomen van het perceel bij het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan. De waarde van het pand nam hierdoor af, bepleitte de Hogeschool Utrecht en dit waardeverlies dient nu volgens de rechter door de gemeente te worden vergoed.

De SP fractie is niet te spreken over deze kostenpost en heeft vandaag schriftelijke vragen ingediend. De partij wil onder meer weten wat de rol van de provincie is bij het ontstaan van deze fout. ,,De provincie probeert al jaren de hoeveelheid kantoorlocaties terug te dringen, omdat er een overschot van dit soort locaties is en er in het verleden veel leegstand was. Mogelijk heeft deze druk vanuit de provincie een rol gespeeld bij het wegbestemmen van de kantoorlocatie op het perceel van de Hogeschool Utrecht", schrijft de partij.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie