Afbeelding
Pixabay

Gestolen auto dezelfde avond aangetroffen in Apeldoorn

20 januari 2020 om 07:36 Misdaad

AMERSFOORT Het Amersfoortse politiekorps nam de afgelopen week negen woninginbraken op, waarbij het in twee bleef bij een 'poging tot'. 

De inbraken vonden zowel in de ochtenduren als in de avonduren plaats. De meest gebruikte werkwijze was het openbreken van een raam of deur, maar ook het ingooien van een ruit kwam voor.

Op dinsdag 14 januari is er ingebroken in een woning aan de Vergulde Wagen. Bij deze inbraak is onder andere de auto gestolen. Rond 20.00 uur diezelfde dag werd deze auto gezien in de omgeving van Apeldoorn door agenten van de Landelijke Eenheid. Na een korte achtervolging konden er drie verdachten worden aangehouden.

DUBBELE INBRAAK Op zaterdag 18 januari zijn er kort op elkaar twee inbraken gepleegd in Schuilenburg. Tussen 7.00 en 7.15 uur is er een inbraak gepleegd op het Parsifalpad en omstreeks 9.00 uur op het Isoldepad. De dader zou er als volgt uitzien: een man van rond de 25 jaar oud, 1,70 meter lang en met een slank postuur, getinte huidskleur, donker gekleed.

Getuigen of omwonenden met camerabeelden, worden gevraagd contact op ten nemen via tel. 0900-8844.

,,Wij houden de gebieden in de gaten door middel van extra surveillance maar, de meeste heterdaad aanhoudingen worden gedaan op aangeven van oplettende buurtbewoners", benadrukt de politie. ,,Bent u getuige van een verdachte situatie? Twijfel niet, maar bel 112."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie