Marianne Kleinjan
Marianne Kleinjan Geef

Veel donaties na ongeluk voor alleenstaande moeder uit Amersfoort

18 januari 2020 om 16:46 Maatschappelijk

AMERSFOORT In één dag heeft een alleenstaande moeder uit Amersfoort flink wat geld gedoneerd gekregen om te kunnen denken aan een nieuwe Canta. Dit vervoersmiddel raakte donderdag total-loss bij een aanrijding in Vathorst en zonder autootje kunnen de alleenstaande moeder met een fysieke beperking en haar zoon met het syndroom van Down niet op pad. 

door Jeroen van der Veer

In augustus 2019 kocht Henny een tweedehands Canta van al haar opgespaarde centen en vol trots reedt ze door de Amersfoortse straten. Zij kan zich op deze manier samen met haar zoontje verplaatsen naar bijvoorbeeld de kinderboerderij of de supermarkt. 

,,Nu wil de pech dat zij een ongeluk heeft gehad", schrijft de oprichter van de donatiepagina. ,,Niet haar schuld, de personenauto negeerde een stopverbod en botste op haar autootje. Zij is naar het ziekenhuis geweest en naast gekneusde voet, gekneusde knie en een paar gekneusde ribben heeft zij niets. Haar Canta is helaas wel total-loss."

Marianne Kleinjan startte een online doneeractie en Amersfoort/Nederland liet zich van zijn beste kant zien. Doordat Henny het niet breed heeft en door het ongeluk haar eigen risico ook betaald moest worden, leek de alleenstaande moeder in de problemen te komen.

,,Een Canta is in aanschaf relatief duur en ook tweedehands zijn zij kostbaar. Het zou een mooi gebaar zijn als haar vrienden, kennissen, fb-vrienden, buren en mogelijk ook bedrijven een beginnetje zouden kunnen overhandigen voor een tweedehands Canta", staat er te lezen op de pagina. ,,Natuurlijk zal de verzekering een bedrag uitkeren, maar meer dan de dagwaarde zal dit niet zijn. Dit is een fractie van de aanschafwaarde van 7.000 euro waar Henny hem voor heeft gekocht."

De oprichter van de pagina vroeg 2250 euro en zaterdagmiddag om 16.45 uur stond de teller op al ruim 2000 euro. ,,Deze actie is overlegd met Henny e de gehele opbrengst gaat naar Henny om een begin te hebben voor het aanschaffen van een tweedehands Canta."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie