Fotoboekenmarkt in het Rietveldpaviljoen

18 januari 2020 om 11:03 Kunst Deel je nieuws

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt van 12.00 tot 17.00 uur een Levendige Fotoboekenmarkt georganiseerd in het Rietveldpaviljoen.

Een groot aantal uitgevers en fotografen bieden hun fotoboeken aan in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof 8 te Amersfoort. Op de begane grond presenteren zich onder andere gerenommeerde uitgevers als: Terra Lannoo, Lebowski, Vrije Uitgevers, De Kunst, Podium, Lecturis, DGB Publishers, De Morgenster en Self Publishers United. Daarnaast zijn er boeken verkrijgbaar van Amersfoortse fotografen als Carla Kogelman, Willem Wernsen en Rob Acket en van fotojournalist Raymond Rutting die recentelijk in het Rietveldpaviljoen exposeerde. Ook het Amersfoortse tijdschrift voor smartphonefotografie Phonographer presenteert zich. Op de bovenverdieping worden boeken aangeboden van Amersfoortse fotografen die in eigen beheer een of meerdere boek(-en) hebben uitgegeven.

Tijdens de boekenmarkt zijn er signeersessies en vindt er een doorlopende talkshow plaats met o.a. fotografen, uitgevers en vormgevers. De talkshow-hosts zijn Tom Meerman, en Erma Prins.

De levendige markt is niet alleen interessant voor foto-(boeken)liefhebbers maar ook voor fotografen met plannen om zelf een boek uit te geven. Twee middagen lang is het voor hen mogelijk om hun plannen te bespreken en bijvoorbeeld foto’s voor te leggen. Tijdens de Levendige Boekenmarkt is de toegang tot het Rietveldpaviljoen vrij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie