Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Subsidiefonds voor duurzame ideeën in Amersfoort weer open

17 januari 2020 om 12:51 Maatschappelijk

AMERSFOORT Voor de zesde keer opent de gemeente Amersfoort het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling. Met deze subsidie ondersteunt de gemeente innovatieve ideeën van ondernemers, organisaties en bewoners voor een groene, schone en duurzame stad.

De initiatieven moeten bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie. Per project is maximaal 50.000 euro beschikbaar, op basis van cofinanciering. Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid: ,,Ik ben er heel trots op dat we met het Toekomstfonds ondernemers, start-ups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers kunnen helpen om van hun duurzame idee werkelijkheid te maken. Zo kunnen initiatiefnemers concreet aan de slag met projecten die de overgang naar een duurzame en circulaire economie versnellen.

PROJECTEN De afgelopen jaren hebben ruim 25 initiatiefnemers een financiële bijdrage uit het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling ontvangen. Een voorbeeld is UpGrade, dat gebruikt expositiemateriaal - zoals wanden, vitrines, verlichting, zuilen - opknapt zodat dit opnieuw kan worden gebruikt in musea. In 2019 kregen de volgende projecten een bijdrage uit het Toekomstfonds: Canal Bin (een drijvende bak die afval uit grachten en sloten 'vist'), Circlewood (hergebruik van hout voor volledig circulaire kozijnen), Smart Microgrid (ontwikkeling van een slim, zelfvoorzienend energienetwerk voor een nieuwbouwproject op de Leusderweg) en Roadmap Circulair (een stappenplan voor duurzaam ontwerp, bouw en beheer van nieuwbouwwoningen).

Tot 1 april 2020 kunnen aanvragen voor het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling worden ingediend. Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar. Informatie en de voorwaarden staan op www.amersfoort.nl/toekomstfonds. Voor potentiële aanvragers die hun plan willen toetsen aan de voorwaarden is er twee keer per maand een spreekuur.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie