twee deelnemers hangen een meetstation op
twee deelnemers hangen een meetstation op Meet je Stad

metende burgers uit heel Europa komen samen in De WAR in Amersfoort

16 januari 2020 om 15:43 Maatschappelijk Deel je nieuws


Volgende week vindt alweer de tweede editie van Meetkoppel plaats, het jaarlijkse citizen science evenement voor iedereen die zelf zijn/haar leefomgeving meet, sterren kijkt, beestjes telt, data schraapt enz. Er komende verschillende groepen en mensen uit het heel Europa bij elkaar, en ook dit jaar zijn er weer mensen van Meet je Stad in Noorwegen bij.
Op het programma staat al een heel mooie lijst van workshops, lezingen, demonstraties, brainstorms en hackathons, waaraan je nog je eigen bijdrage toe kunt voegen. Want zo werkt Meetkoppel: iedereen die iets bij kan dragen aan het programma kan het er zelf op zetten. Begin volgende week wordt van alle bijdragen een blokkenschema met tijden en locaties gemaakt. Samen maken we zo ons eigen diy science festival.
Er zijn onder andere al workshops android sensor app programmeren voor beginners, een diy spectrometer bouwen, een hackathon voor een drijvende watersensor, een demonstratie van een energieleverende plant die met een satelliet communiceert, een les in hoe je ttn-mapper kunt gebruiken, en verschillende presentaties van meetprojecten door het hele land. Zie http://koppelting.org/en/meetkoppel20
Meetkoppel is op zaterdag 25 en zondag 26 januari van 10:00 tot 17:00, met een extra expertsessie op vrijdag 24 januari om 10 uur, waarin we gaan proberen een Meet je Stad sensor te laten communiceren met de satelliet van Lacuna Space.
Geef je op via http://koppelting.org/en/meetkoppel20/signup, zodat we weten hoeveel lunch en ontbijt we moeten bestellen! Meetkoppel is pay-what-you-want, dus bepaal zelf je bijdrage.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie