Afbeelding
still

Meer dan tachtig professionals op Rotary Beroepenmarkt

14 januari 2020 om 14:32 Onderwijs

AMERSFOORT De Rotary Beroepenmarkt Amersfoort wil leerlingen helpen met het kiezen van hun toekomst. Journalist, piloot, accountant, IT'er, boswachter of advocaat: hier horen leerlingen en hun ouders hoe het echt is om zo'n beroep te hebben. Het eerlijke verhaal over meer dan tachtig verschillende beroepen verteld door de experts: de vrouwen en mannen die het werk echt doen.

Natuurlijk is er ook veel ruimte om vragen te stellen en kunnen zij naar meerdere presentaties (maximaal vier). Dus als je wel eens met een accountant wilt kennismaken maar ook iemand van de politie wilt ontmoeten: geen probleem, vrijwel iedere combinatie is mogelijk. Leerlingen komen zo thuis met een schat aan indrukken en informatie. Ze kunnen van tevoren al een keuze maken op www.beroepenmarktamersfoort.nl. Op
de website vertellen de Amersfoorters Fien Vermeulen (QMusic, Expeditie Robinson) en Jeroen Stomphorst (NOS Studio Sport) hoe zij deelnemen aan de Beroepenmarkt. 

Wethouder Koser Kaya over de beroepenmarkt: ,,Wie kan beter vertellen over een beroep dan de mensen die het werk zelf dagelijks doen? Op de Rotary beroepenmarkt krijgen leerlingen en hun ouders of begeleiders de kans om deze mensen met hun verschillende beroepen het hemd van het lijf te vragen. Zij kunnen vertellen wat hun werk leuk maakt, en waarom zij voor het vak hebben gekozen. Onmisbare informatie bij het kiezen van je studie."

De Kies je Toekomst Beroepenmarkt wordt op 28 januari vanaf 19.15 uur gehouden in het Corderius College in Amersfoort aan De Ganskuijl 105. Meer informatie op beroepenmarktamersfoort.nl.

 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie