Niet lijnen, maar leefstijl

13 januari 2020 om 15:32 Zorg Deel je nieuws

Veel mensen zitten niet lekker in hun vel door fors overgewicht. Daar grip op krijgen en houden is niet gemakkelijk. De meesten weten uit ervaring dat weer een dieet volgen geen oplossing biedt. Deelnemers aan het 18+ leefstijlprogramma CooL nemen naast voeding ook hun slaap, stress, ontspanning en beweging onder de loep. Ze leren gewoontes blijvend te veranderen. Visiom Leefstijlcoach en Diëtist Aty de Jong start met een nieuwe CooL-groep in Hoogland.

 

CooL wordt in regio Amersfoort aangeboden door Visiom. CooL is één van de erkende “gecombineerde leefstijlinterventies” (GLI’s) die vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering.

De cursus wordt gegeven door Aty de Jong, diëtist en leefstijlcoach. Het succes van CooL is te danken aan de meerwaarde van een groepsbenadering, de nadruk op blijvende gedragsverandering en deskundige begeleiding.

 

Langdurig en intensief

Voor kosteloze deelname gelden voorwaarden en daarom is een verwijzing van de huisarts nodig. Een intake gaat vooraf aan het programma. De cursus bestaat uit zestien groepsbijeenkomsten verdeeld over twee jaar met tussendoor een aantal individuele contacten met de coach.

Voor succes is het van groot belang dat een deelnemer gemotiveerd is om twee jaar lang in een groep aan zijn gewoontes te werken.


Data en aanmelden

De maandelijkse groepsbijeenkomsten zijn op donderdagavond van 19.30-21.30 uur in dorpshuis De Neng, Engweg 7 Hoogland. De intakes zijn in januari. Aanmelden kan tot 30 januari via atydejongleefstijlcoaching.nl Max.12 deelnemers, vol = vol.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie