Lezing Willem Wernsen in het Rietveldpaviljoen

12 januari 2020 om 22:19 Kunst Deel je nieuws

Op donderdag 16 januari om 20 uur geeft sociaal documentair fotograaf Willem Wernsen een lezing over zijn werk(-wijze) in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Het entreegeld van €10,- komt geheel ten goede aan het mogelijk maken van de expositie ‘9 maanden’ van Wim Koerts die van 1 tot en met 9 februari in het Rietveldpaviljoen is te bezichtigen.

Fotograaf Wim Koerts is ongeneeslijk ziek. Het afgelopen jaar heeft hij aan deze fotoserie gewerkt en het is zijn ultieme wens om zijn werk, nog eenmaal, in het Rietveldpaviljoen te mogen exposeren.

Willem Wernsen heeft besloten deze wens te ondersteunen door geheel belangeloos een lezing te geven. Wernsen is een icoon in de zwart-wit-fotografie. Hij bracht maar liefst vijf fotoboeken uit, de laatste nog in 2019: 101 tips voor straatfotografie samen met Piet van der Eynde, echt een handboek voor elke fotograaf. Willem is een meesterverteller die je op zijn geheel eigen wijze meeneemt in zijn manier van werken, van voorbereiding, tot foto, tot nabewerking.

 

16 januari, vanaf 20.00 uur

Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort

Entree: €10,00

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie