Het CDA wil grijze container behouden

2 maart 2018 om 14:02 lokaal Deel je nieuws

Het CDA wil grijze container behouden
De collegepartijen VVD, D66, PvdA, CU en ook Groen links willen dat de grijze container verdwijnt.
U mag zelf straks 200 meter lopen met uw afval. Om allerlei inzamelplaatsen te creëren worden kostbare stukjes groen en spaarzame parkeerplaatsen opgeofferd om als inzamelpunt te dienen.
Het CDA wil dat dit per direct stopt. Alle fractieleden van het CDA hebben een motie ingediend om dit “omgekeerd inzamelen” een halt toe te roepen.
“Niet dat het CDA tegen het scheiden van afval is,” zegt raadslid Angeliek Noortman, “maar dan wel op een milieubewuste en efficiënte manier.” De Hooglandse CDA’er geeft aan dat er al gemeentes zijn die teruggekomen zijn van het omgekeerd inzamelen. Voornamelijk omdat het zwerfafval en de kosten om dat zwerfafval weer op te ruimen zwaar waren toegenomen. Ook geeft zij aan dat de andere fracties zoals plastic en karton er vaak enorm in kwaliteit op achteruitgaan.
“En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die slecht ter been zijn”, zegt Noortman.
Uit de stemwijzer blijkt dat de meeste bewoners het met het CDA eens zijn. Zij sluit af: “Mensen wil heel goed zelf aan het milieu denken, maar de lusten en de lasten moeten in balans zijn. Een duurdere vorm van afvalinzameling die uiteindelijk slechter voor het milieu is, is niet de weg voorwaarts. Zo creëer je geen draagvlak, maar weerstand.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie