Afbeelding
AS Media

Bolsius na plofkraak: 'Ik ga actie ondernemen'

9 januari 2020 om 15:14 Maatschappelijk

AMERSFOORT De plofkraak van afgelopen nacht heeft ervoor gezorgd dat burgemeester Lucas Bolsius in gesprek gaat met banken in de gemeente. De burgervader wil bekijken en in beeld brengen hoe het aanbod in Amersfoort is en of er eventueel pinautomaten kunnen verdwijnen. 

door Jeroen van der Veer

In de nacht van woensdag op donderdag hebben criminelen een plofkraak gepleegd bij de Rabobank in het winkelcentrum in Schothorst. Boven de pinautomaat zitten woningen en de mensen die daar wonen, moesten worden geëvacueerd. ,,En dat heeft een enorme impact", aldus Bolsius, die daarom donderdagmiddag naar deze mensen toe is gegaan om met hun te spreken. 

Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat bewoners rondom de pinautomaat angstig zijn. Het was namelijk al de tweede keer in korte tijd dat er een plofkraak rondom hun woning was. Die angst begrijpt Bolsius als geen ander en daarom heeft de burgemeester besloten actie te ondernemen. 

POTENTIEEL GEVAAR Of sluiting van bepaalde pinautomaten een optie is, durft hij nog niet hardop uit te spreken. Wel werd pasgeleden een pinautomaat op De Kamp definitief gesloten omdat deze een potentieel gevaar was / kon opleveren. ,,Ik ga actie ondernemen en wil met de banken in gesprek gaan. Dat is trouwens iets wat de gehele bankenwereld momenteel ook doet. We moeten een oplossing vinden, maar dat is niet eenvoudig. Je moet mensen toch aanbieden geld uit een automaat te kunnen halen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie