Marit Otto in het atelier
Marit Otto in het atelier Marit Otto

Lezing kunstenaar Marit Otto: M Stands 4 - Marit meets Mondriaan

9 januari 2020 om 11:21 Kunst Deel je nieuws

Kunstenares Marit Otto is een van de deelnemers aan de tentoonstelling 25 x 25 x 25 in het Mondriaanhuis. Op 9 februari gaat ze in een lezing op zoek naar de Mondriaan in zichzelf. Is deze aanwezig en waar uit zich dat in?


Over Marit Otto
Marit Otto is beeldend kunstenaar en heeft een achtergrond in de grafische vormgeving. Haar atelier is gevestigd in Zwolle. Ze werkt alleen met acrylverf. Marit is lid van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh.

M Stands 4 is de titel van het ingebrachte werk van Marit Otto voor de tentoonstelling 25 x 25 x 25 maar tevens de titel van haar lezing op 9 februari in het museum. De titel verwijst onder andere naar de M van de maakster Marit en de M van inspirator en onderwerp Mondriaan. De lezing geeft een kijkje in de keuken van de kunstenares, haar gedachtegang, haar zoektocht  en hoe zij te werk gaat.  

Raakvlakken met Mondriaan
In de lezing neemt Marit je eerst mee naar het beginpunt, haar eerste atelier in een oude ambachtsschool. Een school die onderricht in een aan De Stijl verwante architectuur; De Nieuwe Zakelijkheid. Vervolgens ga  je mee op haar weg naar autonomie in autonome kunst. Marit onderzoekt hierin de vraag waarom ze maakt wat ze maakt en welke stijlelementen een vast bestanddeel vormen van haar werk. Zijn er raakvlakken, misschien in werkwijze? Misschien in de grafische strakke ondertoon, de liefde voor Jazz/muziek? Of is er mogelijk iets anders dat hen bindt?

De lezing is voor iedereen die meer wil weten over Marit Otto en haar werk M Stands 4. Hoe groot de invloed van Mondriaan op een kunstenares is die op het eerste gezicht ver van hem af staat.
Na afloop is er ruim gelegenheid om met Marit in gesprek te gaan en vragen aan haar te stellen.

Datum: zondag 09 februari
Tijd: 14.30 uur
Locatie: Mondriaanhuis Amersfoort 
Aanmelden: stuur een mail naar educatie@mondriaanhuis.nl
Kosten: de lezing is gratis bij museumbezoek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie