Afbeelding
AS Media

Plofkraak op geldautomaat in winkelcentrum Schothorst

9 januari 2020 om 06:18 Overig

AMERSFOORT Aan het Pieter Stastokerf in Amersfoort heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 3.30 uur een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat van de Rabobank. De politie heeft het terrein rond de automaat afgezet voor onderzoek.

Omwonenden zeggen wakker te zijn geworden door twee harde knallen. De ruiten van meerdere winkels in winkelcentrum Schothorst zijn gesneuveld door de explosie die gepaard ging met de plofkraak. De geldautomaat  aan het Pieter Stastokerf is uit de muur geblazen en er zijn tal van onderdelen op het pleintje voor de tegenovergelegen Jumbo supermarkt terechtgekomen.

Volgens een politiewoordvoerder is een aantal woningen boven de geldautomaat uit voorzorg ontruimd. Tussen de tien en twintig mensen konden hun woning tijdelijk niet in, aldus een politiewoordvoerster. Hoeveel woningen zijn ontruimd en of er schade is aan de appartementen is niet duidelijk. Toen de explosievenopruimingsdienst constateerde dat er geen explosieven meer aanwezig waren, mochten zij kort na 5.30 uur weer hun huis in. Het is niet duidelijk of er geld is buitgemaakt en hoe de kraak precies plaatsvond.

De dader of daders zijn nog voortvluchtig. Een getuige zag kort daarna een man op een zwarte scooter wegrijden via de Holkerweg richting het Gerard van Velzenpad. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, en mensen die meer weten hiervan, om contact op te nemen via 0900-8844, anoniem via 0800-7000.

Om plofkraken tegen te gaan zijn geldautomaten sinds vorige maand 's nachts buiten gebruik. Dat zou het de daders een stuk lastiger moeten maken om geld buit te maken.

Bron video: AS Media.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie