Verteller Melanie Plag, één van de organisatoren, hier tijdens de Edda in 2019
Verteller Melanie Plag, één van de organisatoren, hier tijdens de Edda in 2019 Kees Geelhoed

Verhalen in het Bos viert lustrum

8 januari 2020 om 22:23 Podiumkunsten Deel je nieuws

Deze maand is het precies vijf jaar geleden dat de eerste keer ‘Verhalen in het Bos’ plaats vond in het knusse Koetshuis Randenbroek. Het initiatief voor een publiek vertelpodium kwam In januari 2015 van enkele leden van de twee vertelkringen die Amersfoort rijk is. Sindsdien is er bijna maandelijks verteltheater te zien in het intieme zaaltje middenin Park Randenbroek.

Zondagmiddag 19 januari is de lustrumeditie van ‘Winterverhalen in het Bos’, met verhalenvertellers en muzikanten waarvan het publiek de afgelopen vijf jaar al eerder heeft kunnen genieten.

De mix van verhalen passend bij het seizoen, afgewisseld met muziek is een beproefd concept van Verhalen in het Bos en valt in de smaak bij alle leeftijden. Daarnaast nodigen de organisatoren regelmatig professioneel vertellers uit met een middag- of avondvullende voorstelling. Meestal zijn dit familievoorstellingen, maar steeds vaker staat er ook verteltheater voor volwassenen op het programma.

De afgelopen jaren konden volwassen verhalenliefhebbers in het Koetshuis onder andere genieten van de complete Odyssee en van de Edda (Noordse mythologie). Op 16 februari staat er weer een klassieker op het programma, namelijk de Metamorphosen van Ovidius. Voorlopig worden er in Koetshuis Randenbroek nog veel verhalen verteld!

Meer weten? Kijk op www.facebook.com/verhaleninrandenbroek of mail naar verhaleninhetbos@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie