Bas van den Boom (l) en Thom Bleeker tijdens hun wedstrijd in het jeugdtoernooi. Uiteindelijk wint Bas het zilver en behaalt Thom de derde plek in dit toernooi en wonnen ze samen het dubbelspel Jan Gerritsjans

Jesse Coljee wint Hooglands kampioenschap voor de 7e keer

6 januari 2020 om 03:30 Tafeltennis Deel je nieuws

HOOGLAND – De 69e editie van de Hooglandse Kampioenschappen tafeltennis is afgelopen zaterdag voor de 7e keer gewonnen door Jesse Coljee. De finale tegen Jan Gerritsjans was een reprise van vorig jaar en wederom wist hij hierin zijn favorietenrol waar te maken. Anouk van den Boom won de strijd om de derde plaats van Duco Lieste. Eerder op de dag had zij ook het jeugdtoernooi t/m 18 jaar op haar naam geschreven.

Zowel leden, oud-leden als recreanten mogen deelnemen aan het toernooi dat traditiegetrouw op de eerste zaterdag van het jaar plaatsvindt in De Bieshaar. Met zo’n 80 mannen en vrouwen -variërend tussen de 10 en 75 jaar- was het aantal deelnemers groter dan ooit tevoren. De sfeer gedurende de hele dag was gezellig en sportief te noemen, terwijl de honderden wedstrijden op het scherp van de snede werden gespeeld. Hierdoor was het voor niemand een probleem dat dat het toernooi iets later dan gepland was afgelopen.

De B-klasse van de competitieklasse werd gewonnen door Parsian Malekzadeh die in de finale Rik van Es wist te verslaan.

Het toernooi van de recreanten is gewonnen door Tom Gerritsen die in al zijn 10 wedstrijden ongeslagen bleef. Bij de jeugd t/m 12 jaar ging de winst net als vorig jaar naar Hanno Kroone.

In het dubbelspel wonnen Mees Noortman en Olaf Kooijman, beiden spelers van het eerste jeugdteam die dit jaar voor het eerst bij de senioren meededen. Het jeugdtoernooi van het dubbelspel werd gewonnen door Thom Bleeker en Bas van den Boom.

Na dit toernooi maken de spelers van Tafeltennis Hoogland zich op voor de voorjaarscompetitie. Het eerste team heeft zich in het najaar voor het eerst weten te handhaven in de hoofdklasse en mag mikken op een plaats in de middenmoot. Het eerste jeugdteam speelt weer landelijk C en kan met de huidige progressie de blik omhoog richten.

Verder is er weer ruimte voor recreanten om op donderdagavond vanaf 20.00 uur te tafeltennissen in De Bieshaar. Recreanten bij Tafeltennis Hoogland kunnen kiezen of ze dit met of zonder instructie van een gediplomeerd trainer willen doen.