Afbeelding
Jeroen van der Veer

Opnieuw een fietser met geweld van oordopjes beroofd

3 januari 2020 om 14:16 Misdaad

AMERSFOORT Opnieuw is een fietser in Amersfoort op gewelddadige wijze van zijn draadloze oordopjes beroofd. Dat gebeurde donderdag 2 januari rond 19.55 uur. Een jonge man fietste van Amersfoort richting Leusden over het Jaagpad onder de A28 door. In het tunneltje werd zijn weg geblokkeerd en werd hij van zijn fiets geduwd.

De daders gebruikten geweld en hebben de oordopjes van het slachtoffer gestolen. Daarna sloegen ze op de vlucht. Volgens de politie gaat het om een groep van drie of vier daders, allen met een leeftijd van rond de 18 jaar.  Ze waren donker gekleed. De man die geweld gebruikte tegen het slachtoffer had een licht getinte huid, een dun postuur en droeg een zwarte trainingsbroek en zwarte schoenen. Verder droeg hij een donkerblauwe of zwarte dikke winterjas met bontkraag en capuchon.

EERDERE INCIDENTEN Het is niet de eerste keer dat daders van een straatroof het voorzien hadden op draadloze oordopjes. In oktober werden ook al twee fietsers overvallen op straat en onder bedreiging van geweld moesten zij hun oordopjes afstaan. 

De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie