In totaal werden in 2019 4.420 zonnepanelen neergelegd op daken van Portaal-woningen in Amersfoort.
In totaal werden in 2019 4.420 zonnepanelen neergelegd op daken van Portaal-woningen in Amersfoort. Portaal

Ruim 680 Amersfoortse huurders kozen in 2019 voor zuinige woning

29 december 2019 om 09:00 Wonen

AMERSFOORT Ruim 680 Amersfoortse huurders van woningcoöperatie Portaal hebben in 2019 hun woningen laten verduurzamen. De huurders kozen voor zonnepanelen en isolatieproducten. 

De verduurzaamde woningen liggen met name in de wijken Liendert, Rustenburg en het Soesterkwartier. Bijna driehonderd bewoners mochten zelf kiezen of ze hun huis wilden laten isoleren. Daarbij kon gekozen worden tussen isolatie van vloer, muur of dak, of een combinatie daarvan. Zonnepanelen maakten tevens deel uit van het aanbod. 

ZONNEPANELEN Daarnaast kozen iets meer dan 380 bewoners van jongere, beter geïsoleerde woningen van Portaal voor zonnepanelen. In totaal werden in 2019 4.420 zonnepanelen neergelegd op daken van Portaal-woningen in Amersfoort. Dit scheelt 200.000 euro op de totale energierekening van huurders. Het CO2-gehalte daalt daarmee met 600 ton.

Dankzij de verduurzaming profiteren huurders van een lagere energierekening, hier staat echter een kleine huurverhoging tegenover. Toch scheelt het huurders een paar tientjes paar maand. 

PORTAAL Het besparen op woonlasten is voor huurders een belangrijke drijfveer, meent regiomanager Dorine Lommen. ,,We weten dat een groeiende groep huurders het financieel moeilijk heeft. Met dit aanbod van producten slaan we twee vliegen in een klap. Door te isoleren wordt de woning van onze huurders behaaglijker. Met zonnepanelen wekken ze zelf stroom op. Beide maatregelen zijn goed voor het milieu èn voor de portemonnee van onze huurders. We gaan in 2020 dan ook volop door met het energiezuiniger en comfortabeler maken van onze woningen in Amersfoort."

Eerder deze maand werd bekend dat Amersfoort in 2020 een bijdrage van twee miljoen euro van het Rijk krijgt om inwoners te ondersteunen bij het nemen van maatregelen in hun woning. Het gaat om een bedrag van circa 90 euro per woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie