Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Speelplek blijft gesloten uit angst voor vernielingen

24 december 2019 om 14:06 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente wacht met het openstellen van de nieuwe speelplek aan de Bisschopsweg in Park Randenbroek in verband met angst voor vandalen. Hierdoor kunnen de kinderen die nu vakantie hebben nog geen gebruik maken van de speeltoestellen. 

door Jeroen van der Veer

,,In verband met Oud en Nieuw en kans op vernielingen laten we het hek nog een paar dagen staan", aldus Kees Kraanen. ,,Het is jammer om nu een paar dagen niet te kunnen spelen, maar als er brand/vuurwerk in komt zijn we weer maanden verder. Aannemer heeft opdracht om hekken daarna te verwijderen."

De wethouder reageert op een tweet van raadslid Youssef el Messaoudi, die het vreemd vond dat het speelplein nog altijd niet toegankelijk was.

In eerste instantie zei de gemeente dat de hekken eromheen stonden in verband met de feestelijke opening die nog zou komen. ,,Haal die hekken weg en laat de kinderen spelen, ze hebben nu vakantie. Feestelijk openen kan met of zonder hekken er om heen. Speeltuin is er voor de kinderen", zei El Messaoudi daarover. 

Het antwoord van Kraanen deed El Messaoudi goed: ,,Mooi kan er nog in de vakantie gespeeld worden."

Het interactieve speeltoestel (de paaltjes) wordt begin februari feestelijk aangezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie