Mariska Hilhorst van Atelier Kiemkracht
Mariska Hilhorst van Atelier Kiemkracht onbekend

Activeer een creatieve mindset in 2020

24 december 2019 om 10:51 Activiteiten Deel je nieuws

Een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen ligt voor ons. 

Uitdagingen op wereldniveau, maar ook op persoonlijk niveau kan er behoefte zijn om op een nieuwe, creatieve manier je leven vorm te geven. Mariska Hilhorst (Atelier Kiemkracht) leert tijdens 10 delige workshopcyclus Back on Track hoe je deze creativiteit kan ontwikkelen.

We leven in een tijd met veel uitdagingen; het klimaat, de zorg, het onderwijs… Steeds meer blijken bestaande systemen niet meer goed te functioneren in onze huidige wereld. Het is tijd voor nieuwe oplossingen. Dat vraagt om creativiteit. Niet meer alleen de linkerhersenhelft gebruiken die verstandelijk denkt, beslist en alles onder controle wil houden. Creativiteit creëer je door meer gebruik te maken van je rechterhersenhelft, daar waar je ruimte maakt voor gevoel, intuitie en vertrouwen in plaats van te leven vanuit controle en onzekerheid. 

Als beeldend kunstenaar weet Hilhorst hoe je door creatief te werken deze rechterhersenhelft kan activeren. Voor diegenen die willen ontdekken wat zich openbaart als deze hersenhelft meer ruimte krijgt, start 17 januari 9.00 - 12.00 vanuit Het Vlinderhuys aan Barchman Wuytierslaan 51 in Amersfoort workshopcyclus Back on Track. Het VlinderHuys ligt op een prachtige locatie, een oase van rust midden in de stad. Hier vind je ruimte en inspiratie.

Hilhorst: “Bij creativiteit wordt meestal gedacht aan tekenen en schilderen. Dit zijn echter kunstzinnige middelen waarmee je je creatief kunt uiten. Creativiteit is zoveel meer! Een creatieve mindset zorgt ervoor dat je openstaat voor nieuwe, frisse ideeën en ingevingen. Dat maakt dat je beter in staat bent met uitdagingen om te gaan en oplossingsgericht kunt werken. Deze eigenschap hebben we allemaal van nature, hij is alleen vaak wat ondergesneeuwd.”

Atelier Kiemkracht heeft een unieke manier van werken; kunstzinnige werkvormen worden gecombineerd met de natuur en ondersteunende ontspanningsoefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. 

Deelname aan Back on Track kost 395,00 euro incl. BTW, materialen, koffie en thee. NB. Als je gebruik kan maken van een persoonlijk ontwikkelingsbudget (POB) is het mogelijk het gehele bedrag vergoed te krijgen van je werkgever.

Meer info en aanmelden kan via www.atelierkiemkracht.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie