George Gervin Jr met spelers onder 18
George Gervin Jr met spelers onder 18 A. van Wonderen

Harlem Globetrotter George Gervin jr. geeft basketballclinic

22 december 2019 om 13:05 Overig Deel je nieuws

Op uitnodiging van Skill UP Basketball bracht Harlem Globetrotter George Gervin Jr. op 21 december jl. een bezoek aan Amersfoort. Hij verzorgde basketballclinics voor coaches en spelers van basketballvereniging Crackerjacks.

George Gervin Jr. is zoon van legendarische Amerikaanse basketballer George Gervin. Gervin Sr. wordt beschouwd als een van de beste shooting-guards in de geschiedenis van de NBA. Hij is opgenomen in de Basketball Hall of Fame en in de lijst van 50 beste NBA-spelers aller tijden.

Er was ruime belangstelling voor de clinics van George Gervin Jr.. In de ochtend werd een clinic gegeven aan coaches en basketballers tot U18, in de middag aan coaches en basketballers vanaf U18. De methode die werd gebruikt, heet “Slow is Quick” met focus op de fundamentals van basketball handling en het afmaken. Deze methode wordt breed gebruikt in de NBA. “I believe that every basketballplayer can reach a higher level if he is willing to work for this and challenges him selves while constantly pushing your limits. We all have the same 24 hours. How are you spending it?” met deze inspirerende woorden sloot George Gervin Jr. de clinics af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie