Fotograaf: Henk Bleeker
Fotograaf: Henk Bleeker Henk Bleeker

Opera 'Hamlet' krijgt lovende recensies

1 maart 2018 om 14:37 lokaal Deel je nieuws

Shakespeares toneelstukken spreken ruim 400 jaar later nog steeds tot de verbeelding, alsof ze gisteren zijn geschreven. De opvoering van ‘Hamlet’ door OPERA2DAY doet het oorspronkelijke werk eer aan. De voorstelling krijgt goede recensies van de pers.

Voor generaties liefhebbers was ‘Hamlet’ een hoogtepunt binnen het operarepertoire. Niet vreemd, want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscènes ooit met zeldzaam ontroerende muziek. OPERA2DAY presenteert Hamlet met een mix van opera en film, om diep door te dringen in de geesteswereld van de hoofdpersoon.

Ambroise Thomas maakte deze operabewerking van Shakespeares meesterwerk. Het verziekte hof van koning Claudius in alle uitbundigheid, de intense innerlijke strijd van de titelheld, de mysterieus getoonzette verschijning van zijn overleden vader, en de zeldzaam ontroerende muziek voor de waanzinnige Ophelia komen allen voorbij.

Trouw is lovend over de opera: "Gloednieuwe 'Hamlet' getuigt van inzicht in psychologisch drama". De Theaterkrant geeft de voorstelling vijf sterren en roemt de “schaamteloos mooie muziek”.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie