Kerstavond in De Brug (2018).
Kerstavond in De Brug (2018). De Brug

Kerstvakantie-activiteiten in Amersfoort

24 december 2019 om 12:07 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

24 december 2019

Amersfoort

Kerstspel Niemand buiten spel
19:00 Robert Kochstraat 4
Kerstspel Niemand buitenspel voor jong en oud in de Fonteinkerk.

Kerstnacht
19:00 Barchman Wuytierslaan 2
Het kerstverhaal komt op een nieuwe manier tot leven komt met live muziek, verrassende visuele effecten en een inspirerende boodschap.

Kerstnachtdienst Rafaël Amersfoort
20:00 Kosmonaut 2
Traditiegetrouw is er in Rafaël Amersfoort op 24 december een kerstnachtdienst. Het thema is 'A Royal Christmas'; Een sfeervolle avond waarin ze met elkaar de geboorte van Koning Jezus vieren.

Kerstavond: Goed Nieuws uit de Hemel
20:15-21:30 Schuilenburgerweg 2
Kerstviering onder leiding van Neeltje Rietveld. Met veel zang en muziek. Inzingen vanaf 20.15 uur. Na afloop glühwein en chocolademelk bij de vuurkorf.

Kerstavond VlinderHuys
21:00-22:00 Barchman Wuytierslaan 51
Kerstavond in de stijl van de zondagmeditaties met beweging, muziek, klanken, overweging en stilte. Bijdrage: 5 euro, aanmelden niet nodig.

Nieuwland

Kerstnachtdienst in de Boogkerk
21:30 Watersteeg 2
Een kerstnachtdienst in de Boogkerk in Nieuwland. Het thema is: 'Kerst keert alles om'. Iedereen is welkom, na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocomel of glühwein. Gratis entree.

25 december 2019

Amersfoort

Kerstviering (foto boven)
10:00 Schuilenburgerweg 2
Eerste Kerstdag Viering onder leiding van dr. A.J. Plaisier. Meer op www.brugkerk.eu.

26 december 2019

Amersfoort

Kerstconcert op drie orgels en beiaard
15:30 Hof 1
Rien Donkersloot (orgel) en Boudewijn Zwart (beiaard) geven op Tweede Kerstdag om 15.30 uur een concert in de St.-Joriskerk. Voor meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl. Entree 8 euro, tot 21 jaar gratis.

27 december 2019

Amersfoort

Het kerstvrouwtje
15:00 Griendwerkerstraat, 52 52
In de kerstvakantie speelt het poppentheater op De Poppenzolder, in een mooi décor met poppen en liedjes, de wintervoorstelling Kabouter Pip en Het sneeuwmannetje. De kabouter speelt met zijn vriendjes in de sneeuw. Dan ontmoet hij het sneeuwmannetje dat kan praten, zingen dansen en springen Vanaf 3 jaar, reserveren via tel. 06-57680436. Entree 4,50 euro (5,50 voor volwassenen). Meer op www.theaterjodokus.nl.

28 december 2019

Amersfoort

Platenbeurs bij Kringloop (foto)
10:00-17:00 Zwaaikom 21
Een platenbeurs bij Kringloopcentrum Amersfoort. Deze platenbeurs vindt één keer per jaar plaats, maar medewerkers zetten zich het hele jaar door in om bijzondere platen voor deze dag te verzamelen. Muziekliefhebbers van alle soorten en maten kunnen hier terecht en iedereen maakt een kans om exclusieve muziek te scoren. Er zal voornamelijk veel vinyl te vinden zijn, maar er zijn ook cd's en cassettebandjes te vinden. Dit jaar verkopen ze ook veel klassieke LP's, muziekbladen, boeken, dvd's en videobanden.

De kleine sneeuwpop
14:30 Heiligenbergerweg 115-119
Poppentheater Toermalijn speelt de voorstelling De kleine sneeuwpop (3,5 tot 6 jaar). Entree 7,50 euro, inclusief consumptie. De kleine sneeuwpop gaat op reis naar de Noordpool, om daar voor hem en zijn moeder een huisje te bouwen, zodat ze altijd kunnen blijven bestaan. Onderweg ontmoet hij een vliegend varkentje en een ijsbeer, die hem op zijn zoektocht helpen.

Muziekcafé Zielhorst
16:00 Spinetpad 2
Samen met pianist Peter Mohr verzorgt Freek Pril een optreden waarin Franse chansons centraal staan. Veel Franse chansons roepen herkenning op bij Nederlands publiek. Sommige chansons zijn in Nederland een hit geweest zoals 'La vie en rose' en 'Non, non, rien n'a changé'. Andere chansons zoals 'La Montagne' werd in Nederland bekend als 'Het dorp' dat Wim Sonneveld zong. Voor het zingen van chansons heb je levenservaring nodig zodat je in je zang de emoties kunt overbrengen. Ook zullen op 28 december Nederlandstalige liedjes te horen zijn die passen bij kerst en Oud en Nieuw. De entree is gratis.

Proefles Stijldansen
19:00 Homerusstraat 2
Dansschool Parmentier verzorgt een gratis proefles stijldansen voor (echt)paren. Beginners leren samen met hun partner stap voor stap de basis van een dans. Tevens is er een demonstratie van alle acht verschillende dansen die in de beginnerscursus worden geleerd. Waaronder de Engelse wals, tango, chacha, jive en salsa. Meer informatie op www.dansschoolparmentier.nl.

29 december 2019

Amersfoort

Buikdansworkshop
9:30 Ariaweg 115
Buikdansworkshop voor vrouwen van alle leeftijden. Deze lessen worden verzorgd door buikdanseres Gunesh in de spiegelzaal van ABC school het Scala. Meer informatie en opgave via www.buikdanslesamersfoort.nl.

Opening Eye Opener
15:00 Zonnehof 8
Drie jonge fotografen Ellen Kolff, Linda van de Berg en Jacco Oskam ontmoeten Jan Hinfelaar (84, beeldhouwer), Edo Kerne (85, fotograaf) en Atze Haytsma (90, beeldhouwer, fotograaf, dichter). Zij kijken door elkaars ogen naar de wereld, op zoek naar de essentie van het leven. De jonge fotografen hebben de inspirerende ontmoetingen vastgelegd in beeld en ze praten met elkaar over de impact en worden de unieke momenten middels een foto-impressie getoond. Entree: 3,50 euro, meer op www.033fotostad.com.

Verhalen van de Midwinter (foto)
20:00-22:00, Schothorsterlaan 21
Abe de Verteller vertelt Midwinterse verhalen in de Middeleeuwse boerderij in park Schothorst. (De boerderij heeft geen eigen adres) Voor iedereen van 12 jaar en ouder. Een vrije gift is welkom, meer op www.abedeverteller.nl.

Hoogland

De top 2000-viering
16:30 Hamseweg 1
De nieuwe top 2000-viering vindt plaats op zondagmiddag in De Inham. Het moet weer een gevarieerde en verrassende viering worden.

30 december 2019

Amersfoort

Kinderrondleiding op de Toren
11:00 Krankeledenstraat 30
Abe de Verteller nodigt alle kinderen uit om met hem deze vakantie de toren te beklimmen. Aan de hand van de spannendste verhalen die zich op en rond de toren afspeelden neemt Abe de kinderen en hun ouders mee naar de top van de toren. Over hoe het meisje Margriet een wonderbeeldje vond en hoe er daarna vele wonderen in de stad Amersfoort plaatsvonden. Hoor ook over de echte held Leendert Nicasius. Kaartjes kosten 7,50 euro, reserveren is noodzakelijk: www.vvvamersfoort.nl.

Eindejaars labyrintloop (foto)
16:00 Barchman Wuytierslaan 51
In de lindebomencirkel ligt een labyrint met honderden lichtjes. Ze verzamelen rondom het vuur om van daaruit naar de bomencirkel te gaan, in het midden van het labyrint brandt een klein vuur in de vuurschaal. Bijdrage: 5 euro, aanmelden: anitagroenendijk@hetvlinderhuys.nl.

1 januari 2020

Amersfoort

Nieuwjaars-Bachconcert
15:30 Hof 1
Rien Donkersloot geeft op Nieuwjaarsdag een Bach-concert in de St.-Joriskerk. Meer informatie op www.orgelconcertenjoriskerk.nl. Entree 8 euro, tot 21 jaar gratis.

2 januari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein (foto)
10:00 Engweg 7
Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies. Een eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, zodat de vrijwilligers van Bibliotheek Eemland bezoekers op het eigen apparaat kunnen helpen. Bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden niet vergeten.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie