De wens van het gezin was een ruimer huis, maar vooral een huis tussen het groen.
De wens van het gezin was een ruimer huis, maar vooral een huis tussen het groen. Foto Rinus van Denderen

Het verhuisverhaal van Karin en Marco Nijtmans

19 december 2019 om 10:40 Zakelijk

AMERSFOORT De familie Nijtmans uit Schothorst stuit in de zoektocht naar een nieuw huis op een pareltje in Leusden. Ze zijn op slag verliefd. Het huis biedt de ruimte en rust waar ze naar op zoek waren. Met behulp van Buijs Makelaars verliep de koop op rolletjes.

Charella Hulsbosch

Karin en Marco Nijtmans wonen samen met hun kinderen Roan en Madelief al vijftien jaar in Schothorst. De kinderen zijn er geboren en opgegroeid. Karin: ,,Het is een leuke wijk, maar je groeit er op een gegeven moment uit." De wens van het gezin is een ruimer huis, maar vooral een huis tussen het groen. ,,We wonen nu toch midden in een woonwijk. De kinderen zijn inmiddels zeven en tien en willen ook niet meer elke dag buitenspelen op het plein. Natuurlijk is het Schothorsterpark hier in de buurt en we wonen hier met plezier, maar de tijd om verder te kijken is voor ons wel aangebroken."

Je hoort hier zelfs de vogeltjes fluitenPROFESSIONAL Het huis waar het gezin nu in woont, stond toentertijd ook in de verkoop bij Buijs Makelaars. Toen de gedachte aan verhuizen in het stel opkwam, zijn ze gelijk wat huizen gaan bekijken met Patrick Haverkamp. ,,Hij is een echte professional," zegt Karin, ,,Hij heeft ons echt geattendeerd op de do's en dont's. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je iets ziet wat je heel graag wil, maar achteraf besef je dat het goed is dat een makelaar er met een realistische blik naar kijkt."

Na een aantal huizen te hebben bekeken, stuit het gezin op een, zoals ze het zelf noemen, 'parel' in Leusden. ,,Het stond al een tijdje te koop op Funda, maar er moest zoveel gebeuren dat we niet zo goed wisten of wat wij wilden ook haalbaar was." Na de zomervakantie kopen ze, onder leiding van makelaar Patrick Haverkamp, het huis. Karin: ,,Dankzij Patrick is dat super verlopen, we hebben er geen werk aan gehad. Hij deed de telefoontjes maar heeft ons ook echt goed geholpen door te kijken naar de toekomst: wat betaal je nu voor het huis en hoeveel is het dan over een tijdje waard, daar heb je toch echt wel een professional voor nodig."

VERKOOP Dan begint een tijd van klussen: isoleren, de zolder uitbouwen en voor iedereen een kamer realiseren. Ook hun eigen huis gaat in de verkoop. ,,Ik besefte van te voren wel dat je niet even snel je huis verkoopt. Je moet alle spullen opruimen, de tuin aanvegen. Er zijn foto's gemaakt en daarna kwam het huis online. In de eerste week hadden we gelijk dertig bezichtigingen, dat was echt top. Buijs is wat dat betreft ook echt up-to-date, ze maken een WhatsApp groep aan en sturen zelfs Tikkies, dat is echt heel fijn."

MEEDENKEN Zo leidt Buijs zelfs de drukke familie Nijtmans soepel door het verhuisproces heen. Ze hebben tenslotte nog een zaak aan de Arnhemseweg die deze tijd nog meer aandacht vraagt dan andere tijden van het jaar. Daarom is het des te fijner als de makelaar ook meedenkt. Karin: ,,Op één dag zou Tessa van Buijs Makelaars een bezichtiging doen in ons huidige huis, maar er zou ook een taxateur komen. Tessa belde me toen dat ze na de bezichtiging wel zou wachten op de taxateur. Dat vond ik heel fijn, want dan hoefde ik van de zaak niet naar huis. Het hele team denkt echt mee."

Het nieuwe twee-onder-een-kaphuis in Leusden geeft precies de rust waar ze naar op zoek zijn. ,,We zijn echt mensen-mensen, maar dit huis brengt ons de rust die we zoeken. We zijn dan nog wel niet zo oud, medio dertig, maar dat hebben we wel nodig", vertelt Karin lachend. Ook de kinderen zijn gelijk weg van het huis. Dat heeft vast ook te maken met de grote tuin, maar hoe zit het met de groene vingers? ,,Ik zei altijd dat ik die niet had," zegt Karin. ,,Volgens onze tuinman kun je tot en met november nog hortensia's planten. Na de overdracht in oktober was dat het eerste wat we hebben gedaan. We hebben blijkbaar wel groene vingers. We verheugen ons nu al op de zomer."

Dit verhaal wordt u aangeboden door Buijs Regiomakelaars.
 ,,Dit huis brengt ons de rust die we zochten
Na de koop konden ze beginnen met isoleren en uitbouwen.
Charella Hulsbosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie