Foute kersttrui

18 december 2019 om 11:18 Column

Kerstborrels, kerstuitjes, kerstivals, kerstbijeenkomsten, kortom weer feestjes voor de lekkere foute kersttrui van de Keijzer. Uw stukkiesschrijver, tevens kerstballenjongen, heeft al een paar borrels achter de rug waarvan de borrel met Markt & Haven hem het meest is bijgebleven omdat die avond AFC Ajax pijnlijk verloor van Valencia.

De vier brugwachters waren uitgenodigd voor een bowlingavondje met gourmetten om vervolgens in het 'Eemcafé' op de Grote Spui de uiteindelijk dramatisch verlopen voetbalwedstrijd van 020 op een groot scherm te bekijken. Het bowlen in Utrecht (Bison Bowling) liep het eerste half uur voor uw stukkiesschrijver, tevens bowlingballenjongen, als een speer. Gooide de ene strike na de andere en spare na spare. Het begon echt gênant te worden, stond na dat half uur al mijlenver voor op mijn collega's en marktmeesters.

Toen besloten marktmeesteressen Mariëlle, Milet en Florine dat het genoeg was geweest, deden er alles aan om mij uit mijn concentratie te halen. Alles was geoorloofd om mijn perfecte techniek te verstoren. Er werden extra biertjes gehaald, ook die groene lekker in de hand liggende bowlingbal voor mijn neus wegkapen was een trucje als ik even niet oplette, lieve woordjes werden in mijn oor gefluisterd, alles werd uit de kast getrokken om mij te stoppen. Dat allemaal onder het toeziend oog van hoofdmarktmeester Mano Chandoe.

Op mijn collega- brugwachters hoefde ik ook niet te rekenen want op een enkele mooie worp na lieten ze mij op cruciale momenten vreselijk in de steek. De tactiek van de dames begon te werken. Na een uur capituleerde deze jongen. Moegestreden, vernederd en afgeserveerd gooide ik in de resterende tijd de ballen alleen nog maar in de ballengoot. Gooide zelfs een balletje of vier in de goot van de buren. Ons team eindigt als laatste, gaat een klacht indienen bij verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen.

Als troost mochten we aanschuiven bij het gourmetten maar voor mij was de lol er natuurlijk al af. Toen er ook nog eens een dertigtal oud-collega's van de belastingdienst naast ons een tafel kregen toegewezen werd deze avond een nog grotere teleurstelling en moest die dreun van dat voetballen nog komen. In de trein terug naar Amersfoort Centraal(!) nam ik in mijn eentje bloedchagrijnig plaats in de stiltecoupé waar ik de fles rode wijn uit het verstrekte kerstpakket het liefst helemaal had leeggedronken. Wat een heerlijk avondje met lieve fijne collega's had moeten worden eindigde in een enorme deceptie.

Gelukkig doet de uitnodiging van dit prachtblad, vrijdag 20 december op de ijsbaan bij het Eemplein, mij opfleuren. Maak gretig gebruik van de gelegenheid om mijn lieve Stad Amersfoort collega's onder het genot van een hapje en drankje te ontmoeten. De foute kersttrui met belletjes en kerstmuts met 'Jingle Bells, Jingle Bells' deuntje liggen al klaar!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie