Atletiekvereniging Altis biedt bijzondere trainingen aan.
Atletiekvereniging Altis biedt bijzondere trainingen aan. Harry van ‘t Veld

Bergcrossclinics op vier zondagen

22 december 2019 om 07:30 Overig

AMERSFOORT Bewegen is gezond. En wat is leuker dan dit met een doel te doen? Daarom biedt atletiekvereniging Altis bijzondere trainingen aan. Voor leden en niet-leden. Iedereen is welkom hier aan deel te nemen.

Op 2 februari 2020 vindt de 29ste Klaverblad Amersfoortse Bergcross plaats. Voor belangstellenden verzorgt Altis op de vier voorafgaande zondagen (vanaf 5 januari) de bekende Bergcross clinics. Deze clinics zijn bedoeld voor lopers met weinig of geen crosservaring. Deze clinics worden gegeven door gediplomeerde Altis-trainers en duren steeds anderhalf uur. De trainingen vinden plaats bij het Soester Hoogt in het natuurgebied 'De Stompert'. Deelname aan de Bergcross zelf is bij de prijs van 25,00 euro inbegrepen. Inschrijven kan op www.Bergcross.nl. Belangstellenden kunnen kunnen ook zonder de clinics deelnemen aan de Bergcross.

HALVE MARATHON In samenwerking met de Stichting Marathon Amersfoort biedt Altis vanaf zondag 9 februari trainingen als voorbereiding op de halve marathon van Amersfoort op zondag 14 juni. Dit zijn zogenoemde long-slow-distance (LSD) trainingen. Deze training is geschikt voor iedereen die nu acht tot tien kilometer kan uitlopen en met name als je voor eerst een halve marathon wil gaan lopen. Het doel kan zijn deze goed uit te lopen of om beter je krachten te doseren. Deelname aan deze training kost 75,00 euro. Daarvoor krijgen deelnemers Een schema voor de gezamenlijke zondag trainingen; de mogelijkheid om deel te nemen aan alle trainingen die binnen Altis worden gegeven. Ze krijgen deskundige begeleiding, een shirt van Marathon Amersfoort en wie besluit om na de trainingscyclus lid te worden van Altis, ontvangt 37,50 euro (van de bijdrage van 75 euro) terug. Aanmelden kan via lsd@altis.nl.

MARATHONTRAINING Vorige week zijn de trainingen voor deelname aan een voorjaarsmarathon gestart. Dit in samenwerking tussen de atletiekverenigingen Altis, Pijnenburg en Triathlon. Tijdens deze trainingsperiode van zestien weken is er aandacht voor de energiesystemen die een rol spelen bij marathonlopen, voor voeding en drinken en de mentale aspecten van het hardlopen. Met tachtig deelnemers is deze training vol. Er kan niet meer worden ingeschreven. Medio 2020 start deze trainingscyclus voor een najaarsmarathon.

Agenda:
Zaterdag 4 januari 9.00 uur Florijn Winterloop Woudenberg.
Zondag 5 januari 10.00 uur ParkRun Schothorst vanaf atletiekbaan Schothorst.
Zondag 5 januari 11.30 uur Nieuwjaarsreceptie Altis , Clubhuis Altis.
Zondag 5 januari 9.30 uur Start Bergcross Clinics.
Zondag 2 februari 13.30 uur Klaverblad Amersfoortse Bergcross.
Zondag 9 februari 9.00 uur Start halve marathon trainingen.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie