Afbeelding
Huidtherapie Eemland

De specialist: 'SkinPen verbetert huidstructuur'

18 december 2019 om 15:00 Zakelijk

AMERSFOORT Tegenwoordig biedt een groot deel van de huidtherapie praktijken een microneedling behandeling aan. Sinds november werkt Huidtherapie Eemland met het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld: de SkinPen.

De SkinPen wordt ingezet om huidproblemen zoals acnelittekens, pigmentvlekken, striae, vergrote poriën en een doffe huid te verminderen. Het verschil met alle andere microneedling systemen, is dat de SkinPen als enige, naast een FDA goedkeuring een medisch CE keurmerk klasse 2A heeft. Medische microneedling is een zeer effectieve, betrouwbare, veilige en wetenschappelijk bewezen behandeling.

BEHANDELING Bij medische microneedling wordt, met vibrerende kleine steriele naalden, minuscule openingen in de huid gemaakt. Door deze prikkeling wordt het herstelproces in de diepere huidlagen in gang gezet. De fibroblasten worden gestimuleerd om nieuwe bindweefselcellen te produceren en collageen en elastine worden versneld aangemaakt. Deze geven de huid stevigheid en elasticiteit, waardoor de huid door de SkinPen behandeling dikker, steviger, gladder en weerbaarder wordt. Pigmentvlekken vervagen en littekens en rimpels verminderen. 

Danielle van Eldik: ,,Heb je zelf vragen over je huid? Bel of mail ons dan voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Samen kijken we wat we voor jou kunnen betekenen."

Na de behandeling ziet de huid er rozerood en mogelijk licht gezwollen uit. Het voelt prikkelend en warm aan. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Na de behandeling ontvang je twee nazorgproducten om het huidherstel te bevorderen. Afhankelijk van de behandelindicatie, de huidconditie en persoonlijke wensen zijn drie tot zes behandelingen nodig.

Microneedling kan effectief zijn bij huidproblemenRESULTAAT Het natuurlijke herstelproces van de huid is een proces dat in fasen verloopt. Na gemiddeld vier weken zie je een verbetering in de huidteint en voelt de huid zachter aan. Collageenopbouw en een verbeterde huidstructuur is na ongeveer twee maanden zichtbaar. Dit is tevens een geleidelijk proces en werkt nog maandenlang door. De huid wordt zichtbaar en voelbaar sterker en het huidverouderingsproces vertraagt.

VERGOEDING Indien de SkinPen wordt ingezet bij de behandeling van acnelittekens in het gelaat wordt dit in sommige gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van het aanvullend pakket. Tot en met 31 december kunt u nog uw verzekering aanpassen of overstappen van zorgverzekeraar. Huidtherapie Eemland is gecontracteerd met alle zorgverzekeraars in Nederland en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Bij Huidtherapie Eemland werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten.

Huidtherapie Eemland is gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeraars en alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie en het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG geregistreerd onder artikel 34).

Huidtherapie Eemland Vestiging Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort
Tel 033-2037030
Vestiging Vathorst
Wervershoofstraat 367
3826 EM Amersfoort

info@huidtherapie-eemland.nl
www.huidtherapie-eemland.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie