Bij de volksinschrijving moeten alle inwoners zich laten inschrijven.
Bij de volksinschrijving moeten alle inwoners zich laten inschrijven. Eveline Jonker

Kerstlichtjes in Park Schothorst

15 december 2019 om 07:44 Evenementen

SCHOTHORST Park Schothorst is een park midden in de stad Amersfoort. Een idyllische locatie voor de kerstlichtjestocht op zaterdag 21 december. Tijdens de wandeling met honderden lichtjes komt het kerstverhaal tot leven. De route kan gelopen worden vanaf 16.30 uur en eindigt om 18.30 uur.

Bianca van der Linden-Snel

Al vijftien jaar wordt in Park Schothorst de lichtjestochtroute uitgezet door ruim honderd vrijwilligers. Dat zijn voornamelijk vrijwilligers van drie kerken: GKV De Horsten, GKV Emiclaer en PKN De Hoeksteen.

Korné Soldaat is één van de organisatoren en helpt voor het derde jaar mee. ,,Het kerstverhaal komt al meer dan tien jaar tot leven in het Schothorsterpark. Lopen door het bos terwijl het schemert heeft iets magisch. De lichtjes, de figuranten, de muziek, het is het hele plaatje. Vele vrijwilligers zetten zich hier graag voor in, de organisatie, de figuranten, het koor, de beveiliging, EHBO enz. Zo is er ook altijd een groep dames druk met het smeren van de beschuit met muisjes. Wij vinden het belangrijk dat de kerstboodschap gebracht wordt. Tijdens de route maak je kennis met het kerstverhaal in een zeer sfeervolle ambiance. Het verhaal moet verteld worden. Dat drijft ons allen dit te doen."

ROUTE ,,Het is een route van ongeveer achthonderd meter door het park. De start is bij het Groene Huis. Er is weinig parkeerruimte dus vragen we de mensen, als het mogelijk is, met de fiets te komen. Vanaf het Groene Huis loop je een sfeervolle route door het bos met aan weerskanten waxinelichtjes. De lichtjes geven juist in het donkere bos een schitterend effect. Het verhaal begint met de keizer die het bevel gaf om alle inwoners te gaan tellen. Alle inwoners wordt dan gevraagd zich in te schrijven op grote rollen papier. Midden in het bos is een gelegenheidskoor dat kerstliederen ten gehore brengt. Tijdens de route ontmoet je de keizer, de romeinen, de herbergier, de herders en de drie wijzen uit het Oosten. Zij wijzen je de weg naar de stal."

,,Er staan knapperende vuurkorven langs de route en op een aantal plekken klinkt er mooie muziek. Het einde van de route is op een unieke plek in het bos, bij de middeleeuwse boerderij. Speciaal voor deze avond is deze historische boerderij geopend. Daar vinden we Jozef en Maria met hun pasgeboren zoon Jezus. Een bijzondere gebeurtenis die uiteraard gevierd moet worden. De bezoekers krijgen geheel gratis beschuit met muisjes en warme chocolademelk of glühwein. De organisatie is op het plein aanwezig voor een goed gesprek. Ieder jaar krijgen we terug van de vele bezoekers dat het zo gezellig en sfeervol is. Beleef het kerstverhaal ook live in Park Schothorst en kom genieten", zegt Korné Soldaat uitnodigend.

Meer informatie via kerstlichtjestocht2019@gmail.com, Facebook/kerstlichtjestochtamersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie