René Eekhuis en Hanan Moutrani openen medio december hun gezellige koffie-corner .
René Eekhuis en Hanan Moutrani openen medio december hun gezellige koffie-corner . Arnoud J Spaaij

30ml: Koffie drinken in huiskamer

11 december 2019 om 13:38 Advertorial_1

AMERSFOORT Een huiskamergevoel krijg je als je bij 30ml naar binnen stapt. René Eekhuis en Hanan Moutrani openen medio december een gezellige koffie-corner op de hoek van de Varkensmarkt. Voor een uitstekende kop koffie en wat te eten in een leuke sfeer.

Arnoud J Spaaij

De hoek van de Varkensmarkt met de Arnhemsestraat is zo'n plekje waar je ook graag wilt zitten voor een koffiestop tijdens een bezoekje aan het centrum van Amersfoort. En als je dan gelijk een huiselijk gevoel krijgt dan past dat natuurlijk uitstekend bij de gezellige sfeervolle binnenstad. ,,Daarop baseren we de inrichting dan ook", vertelt René Eekhuis.

Op het moment dat Eekhuis een rondleiding geeft is alles nog in aanbouw: ,,Centraal staat de servicebar met direct erachter de keuken", gebaart Eekhuis. De sfeer komt natuurlijk van de zitjes, stoelen, bankjes en tafeltjes.

30ml is de basis voor uitstekende koffieHUISKAMERGEVOEL ,,Voorin kan je dan ook direct op de Varkensmarkt kijken. Iets verderop zit je op een kruk of juist aan de grote tafel en achterin is een lange bank met kleine tafeltjes. Die variatie geeft een huiskamergevoel", meent Eekhuis. De verrassing zit nog iets verderop. Daar is plek voor kinderen met een fijn ingerichte speelhoek. ,,En in een aparte ruimte bieden we ook koffieproeverijen. Dan kan je zien, ruiken, proeven en beleven wat koffie is", maakt Eekhuis de beschrijving van het interieur compleet.

Bij 30ml kan je terecht voor goede koffie. Het concept omvat daarnaast lekkere snacks, lunch, goed belegde broodjes, huisgemaakt gebak. ,,Dat doen we in de zaak. Alles vers zoals ook verse sapjes, salades en hartige snacks," legt Eekhuis uit.

GOEDE SELECTIE ,,Met een goede selectie koffie die op grotere hoogte groeit hebben we de basis in huis voor uitstekende koffie. Koffie die op hoogte groeit heeft minder last van insecten en bevat minder cafeïne. En de koffie wordt gebrand in een eigen koffiebranderij. Espresso, cappuccino of filterkoffie het is allemaal vers en uit onze eigen productie."

De naam 30ml blijkt gebaseerd op de koffie die de franchise-keten zelf brandt. Eekhuis: ,,Dertig milliliter is de maat van een kopje espresso en ook de basis van andere koffie. We zijn een van de ongeveer tien vestigingen van 30ml. Zelf kom ik uit de financiële sector en bij de voorbereiding voor deze zaak in Amersfoort heb ik daar veel aan gehad. Mijn vrouw komt uit de horeca en heeft daarin veel ervaring. En ik moet zeggen dat we ongelooflijk fijn samen hebben gewerkt met de franchise-organisatie."

Naast koffie en lunch biedt 30ml op de kaart ook wijn, bier en high-coffee. Bij 30ml kan je ervoor op je gemak gaan zitten in de huislijke sfeer. ,,Maar koffie, limonades, snacks, broodjes en zoetigheden kan je ook meenemen," besluit Eekhuis.

30ml is zeven dagen in de week geopend. Op zondag van 11.00 tot 17.00 uur, verder van 9.00 tot 18.00 uur.
30ml
Arnhemsestraat 2A
3811 LH
Amersfoort
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie