Galerie Absoluut, nog tot en met 22 december aan de Weverssingel, Amersfoort.
Galerie Absoluut, nog tot en met 22 december aan de Weverssingel, Amersfoort. Mieke Elzinga

Galerie Absoluut gaat op Avontuur

9 december 2019 om 15:05 Kunst Deel je nieuws

Galerie Absoluut heeft de afgelopen jaren met veel plezier gebruik gemaakt van haar locatie aan de Weverssingel in Amersfoort. We hebben mooie exposities ingericht voor onze bezoekers, interessante discussies gevoerd, maar helaas moeten we deze locatie verlaten. We zijn dankbaar dat het Amersfoortse kunstminnende publiek ons altijd weer weet te vinden, ook op de Weverssingel.

Afscheid nemen van de Weverssingel doet pijn, maar we zien het vooral als een kans om nieuwe wegen te zoeken en onze vleugels ook buiten Amersfoort uit te slaan. Als kunstenaars denken en werken we graag buiten de gebaande wegen en nu gaan we dat ook letterlijk doen. Wij gaan op Avontuur.

Door ons op een bredere manier te presenteren dan alleen in een galerie-omgeving, willen we op een laagdrempelige manier kunst zichtbaar en benaderbaar maken voor een ieder. We willen verrassen met kunst op een plek waar dit wellicht niet wordt verwacht of gezocht. Zodat ook wie niet op zoek is naar kunst, er van kan genieten.

Dit is niet nieuw voor ons. Voorbeelden van wat ons voor ogen staat, zijn de Heilige Huisjes die in 2017 zichtbaar waren in ramen in de hele Amersfoortse binnenstad en de exposities die wij in 2019 hadden in de Amersfoortse Joriskerk.

Vanaf 2020 verlaten wij onze vertrouwde plek aan de Weverssingel en gaan On the Road. We gaan de uitdaging aan om op wisselende locaties, binnen en buiten Amersfoort, onze kunst te exposeren. Dit is spannend, onze jaarkalender is nog niet volledig gevuld, maar we vinden het vooral uitdagend en leuk.

Zondag 22 december, vanaf 15:00 uur, nemen we afscheid van onze vertrouwde plek. Met een kerstkransje, een drankje en een kerstlied zeggen we Adieu. Hierbij is iedereen van harte uitgenodigd.

Vanaf dinsdag 17 december tot en met 22 december is de galerie dagelijks geopend, van 13:00-17:00 uur. De keuze van onze kunstenaars is te zien in de expositie Art Absoluut. Daarnaast hebben we voor alle (last-minute) Kerstcadeautjes heel veel kleinere kunstwerken voor een leuke prijs beschikbaar. Schilderijen, foto’s, boeken, beelden en broches van mozaïek. Alles kan direct mee naar huis en wordt feestelijk voor u ingepakt.

We nodigen onze trouwe bezoekers uit ons te blijven volgen via social media en andere kanalen. Daar zullen we laten weten waar onze eerste expositie van 2020 zal plaats vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie