Per jaar 2,8 miljard euro verzuimkosten vanwege stress

9 december 2019 om 13:31 Column Deel je nieuws

11 november jl. werd door het TNO cijfers gepubliceerd over werkdruk onder Nederlanders. 1,3 miljoen Nederlandse werknemers kampen met burn-out klachten. 45% van alle werknemers vind dat er directe maatregelen nodig zijn om werkstress te verlagen. Dit verzuim heeft in 2018 de samenleving 2,8 miljard euro gekost.

Zonder verandering en aandacht voor werkstress lopen kosten en problemen op. Men komt thuis te zitten waardoor collega’s extra werk te verduren krijgen. Werkstress wordt daardoor doorgegeven. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel. Afgelopen decennia is door meerdere schrijvers aandacht besteed aan het thema werkstress. Deze boeken worden veelvuldig gelezen, toepassing in de praktijk lijkt echter uit te blijven.


In het boek Fokking Druk riep Thijs Launspach op om burn-out bespreekbaar te maken in de omgeving. Het bespreekbaar maken draagt bij aan het oplossen van dit probleem. Cijfers van het TNO in samenwerking met het NEA én cijfers van het CBS laten zien dat de situatie schrijnend is. Deze cijfers tonen naast de stijging in het aantal zieke werknemers vanwege stress, ook de financiële gevolgen die hierdoor ontstaan. Het veranderen van deze jarenlange stijgende problematiek is van belang voor iedereen.

 

StadsLAB033 organiseert in samenwerking met Stichting Existeer op maandag 20 januari 2020 de themabijeenkomst Mentale Veerkracht. Op deze dag die ook bekend staat als Blauwe Maandag presenteert StadsLAB033 onderwerpen uit eigen onderzoek. Eveneens komt een ervaringsdeskundige haar verhaal delen. Gezamenlijk wordt er met aanwezigen gezocht naar vernieuwende ideeën die een oplossing kunnen zijn tegen werkstress. De themabijeenkomst start om 19:00uur en duurt tot 22:00uur. Deelname van deze bijeenkomst is gratis. Help mee om werkstress bespreekbaar te maken. Aanmelden kan via https://bit.ly/2D5EJyT of een mail sturen naar jentel@stadslab033.nl

 

Contactgegevens StadsLAB033

Jentel Bos

0615471096

Jentel@stadslab033.nl

www.stadslab033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie