Afbeelding
Shutterstock

Kabinet wil lurken aan lachgasballonnen verbieden

9 december 2019 om 12:37 Maatschappelijk

AMERSFOORT Lachgasgebruik gaat verboden worden voor recreatief gebruik. Dat heeft staatssecretaris Blokhuis besloten. Hij wil het middel onder de Opiumwet plaatsen en daardoor zal er ook in Amersfoort op gehandhaafd worden. 

door Jeroen van der Veer

De reden voor deze maatregel is het feit dat drugsbeoordelingscommissie CAM heeft aangegeven dat het risico van lachgas voor de volksgezondheid "matig tot groot" is. Dit meldt de NOS maandagmiddag op haar website. 

Lachgas wordt vooral door jongeren gebruikt en zorgt ervoor dat zij voor een korte periode in een bepaalde roes raken. Overmatig gebruik kan leiden tot duizeligheid, tintelingen en hoofdpijn. Ook zijn er -meldt de NOS- enkele gevallen bekend waar veelvuldig gebruik heeft geleid tot een dwarslaesie.

Staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaan de komende periode in gesprek met zowel de 'eigenlijke' aanbieders en gebruikers zoals groothandels, detailhandels, horeca en gasproducenten, als ook de IGJ, de politie en het Openbaar Ministerie. 

Per wanneer het verbod ingaat, is nog niet bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie