Amber Rewinkel
Amber Rewinkel Eigen foto

Vinoloog Amber (45) organiseert wijn- en spijsproeverijen

9 december 2019 om 10:36 Evenementen Deel je nieuws

Vinoloog Amber Rewinkel (45) organiseert in Amersfoort twee keer per maand een wijn- en spijsproeverij. Gezellige avonden waarop de mooiste dingen van het leven samen komen: wijn, lekker eten en mooie verhalen! 

Amber is Vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie en heeft in diverse horecagelegenheden en wijnzaken in Nederland gewerkt. Twee keer per maand organiseert ze een wijn- en spijsproeverij in haar proeflokaal in Amersfoort, maar ook komt ze met haar bedrijf &JoyWine op locatie. 

Kaas en wijn, Bella Italia, Zuid-Afrika, Eilandwijnen; iedere proeverij heeft een eigen thema. Rondom het thema kiest Amber zes mooie wijnen uit en bij deze wijnen bedenkt ze een bijpassend gerecht. Bij iedere wijn en spijscombinatie vertelt Amber waarom ze ervoor heeft gekozen en wat er nu eigenlijk gebeurt als de diverse smaken samenkomen.

Als je zelf van kokkerellen en borrelen met vrienden en familie houdt is leren over deze combinaties waanzinnig leerzaam. Want waarom gaat een mousserende witte wijn met tonen van witte peper en citrus nou eigenlijk zo lekker samen met een stukje vette zalm? Ook vertelt Amber je leuke weetjes over de desbetreffende wijnmakers (zo verhuisde de Duitse Robert Schlumberger voor de liefde naar Oostenrijk en begon hij net buiten Wenen een eigen wijnhuis) en technieken (Australische wijn die is gemaakt van Shiraz druiven is zo donker omdat de blauwe druiven relatief klein zijn en er dus veel meer schil in de wijn terecht komt). Kortom: leuke feiten en anekdotes die écht blijven hangen!

Mocht je op zoek zijn naar een uniek en bijzonder cadeau voor de feestdagen dan raad ik je zeker een cadeaubon aan van deze fantastische en sprankelende vinoloog, die heerlijk kan koken, waanzinnig veel van wijnen weet en persoonlijk zorgt voor een heerlijke avond die je nooit meer vergeet!

Wil je meer weten over de proeverijen die Amber organiseert? Neem dan eens een kijkje op de site van &Joy Wine. Als je meer informatie wil over een proeverij op maat bij jou thuis op jouw werk, stuur haar dan een mail: info@enjoy-wine.nl. 

Diverse huisgemaakte gerechtjes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie