Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP

Gemeente wil sportaccomodaties beter gaan benutten

4 december 2019 om 11:53 Overig

AMERSFOORT Een leven lang sport en bewegen voor iedere Amersfoorter is het uitgangspunt van de nieuwe sportnota 2019-2024 die dinsdagavond is vastgesteld. ,,Sport- en beweegactiviteiten moeten toegankelijk en bereikbaar zijn voor alle Amersfoorters, ongeacht achtergrond of beperking", schrijft de gemeente.

De gekozen richting is voortgekomen uit een evaluatie van de vorige nota, onderzoek en gesprekken met onder andere sporters en verenigingen, de Amersfoort Sport Federatie, de SRO, onderwijsinstellingen en sportondernemers. De gemeente bouwt verder op de uitgangspunten uit de vorige periode, maar verlegt accenten om aan te sluiten bij ontwikkelingen en trends op het gebied van sport en bewegen.

VRIJWILLIGERSTEKORT Door volle agenda's binden mensen zich minder makkelijk aan vaste groepen of verbanden, vrijblijvendheid en flexibiliteit worden steeds belangrijker. Een andere trend is dat kinderen steeds minder bewegen en buitenspelen waardoor de vaardigheid om te bewegen achteruit gaat. Ook lopen verenigingen er steeds vaker tegenaan dat het lastig is om vrijwilligers te vinden.

Er liggen volgens de gemeente kansen 'om sportaccommodaties multifunctioneler en intensiever te gebruiken door verschillende groepen inwoners'. Daarnaast kan de openbare ruimte beter benut worden door het realiseren van nieuwe openbare sport en beweegplekken.

Om invulling te geven aan de ambities van de sportnota, nodigt de gemeente sporters, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers uit om mee te werken. Contact opnemen kan met Rogier Koreman (r.koreman@amersfoort.nl) of Els Speelman (e.speelman@amersfoort.nl).

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie