Blikvanger in KAdE: de kolossale marsbol van de Britse kunstenaar Luke Jerram.
Blikvanger in KAdE: de kolossale marsbol van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Mike Bink

Kinderactiviteiten rond feestdagen

4 december 2019 om 07:01 Evenementen

AMERSFOORT Wie zoekt naar een ontspannen en creatief middagje uit voor het hele gezin kan komende maand prima terecht in het Mondriaanhuis, Kunsthal KadE en Museum Flehite. Daar vinden leuke workshops en andere activiteiten plaats. Voor ieder wat wils.

Tijdens de donkere dagen voor kerst is dit jaargetijde bij uitstek geschikt voor een workshop 'Windlicht maken'. In het Mondriaanhuis kunnen kinderen op maandag 23 december knutselen aan een windlicht in de primaire kleuren van Mondriaan. Na afloop kan deze gelijk mee naar buiten als de schemering invalt. Het Mondriaanhuis is op maandag de 23e bovendien extra geopend, net als op maandag 30 december.

SCHILDEREN Daarnaast organiseert het Mondriaanhuis op vrijdag 27 december workshop 'De kunst van het weglaten'. Daarin gaan kinderen ontdekken wat abstracte kunst is en hoe zo'n schilderij gemaakt kan worden. En op maandag 30 december gaan ze hun eigen winterlandschap creëren. Met wit bordkrijt tekenen op zwart papier. Dat geeft een mooi winters effect, alsof het gesneeuwd heeft. Op donderdag 2 januari mogen kinderen een bord, glas, beker of kommetje gaan beschilderen in Mondriaanstijl. En op vrijdag 3 januari leer je tijdens 'Victory Boogie Woogie' hoe het is om te schilderen op muziek. Alle workshops in het Mondriaanhuis zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en beginnen om 14.00 uur. Kosten: 2,50 euro (excl. entree museum). Wie zeker wil zijn van een plekje kan nu alvast tickets kopen via www.mondriaanhuis.nl

MARS In Kunsthal KAdE staan activiteiten op het programma rondom de tentoonstelling 'One Way Ticket to Mars'. Kinderen kunnen op zondag 22 december en zondag 5 januari mee met een van de 'verboden voor ouders' rondleidingen, een interactieve, ontdekkende rondleiding voor de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Daarin gaan ze via korte opdrachten kijken naar en praten over de kunstwerken. Waarom willen mensen eigenlijk naar Mars en is het leven of 'overleven' op deze planeet? De rondleiding kost 2 euro per kind. Aanmelden via boekingen@kunsthalkade.nl.

BONT SCHILDERIJ In Museum Flehite gaan kinderen een bont schilderij maken in de kleurige stijl van de Amersfoortse expressionistische schilder Engelbert L'hoëst. Na een korte rondleiding, waarbij de technieken van Engelbert worden bekeken, gaan deelnemers (op basis van een zelf meegebrachte landschapsfoto) aan de slag met dikke verf en paletmes. Schuilt er een expressionist in jou? Ontdek het tijdens de workshop (8-12 jr.) 'Op reis met L'hoëst' op donderdag 2 januari om 14.00 uur. Kosten: 8 euro. Aanmelden via info@museumflehite.nl of 033- 2471100.

JOHAN Speciaal voor kinderen en hun (groot-)ouders biedt Abe de verhalenverteller op vrijdag 3 januari om 13.30 uur een familiewandeling over Johan van Oldenbarnevelt. Wie was hij? En waarom kreeg hij ruzie met Prins Maurits? Lopend door de oude binnenstad ga je op zoek naar de plaatsen die herinneren aan het leven van Johan. De wandeling start bij Museum Flehite. Vooraf aanmelden via info@museumflehite.nl. Volwassenen betalen 6 euro, kinderen 5 euro.

Willem Japp Van Essen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie